Apple, Henüz iOS 13'ü Yayınlamadan iOS 13.1 Public Beta'yı Yayınladı

13
5
5
0
0
Apple, henüz iOS 13’ü tüm kullanıcılarına açmamışken iOS 13.1’in halka açık betasını yayınladı. Üstelik bu beta, geliştiriciler için daha bir gün önce yayınlanmıştı. Çıkan bilgilere göre iOS 13.1, kullanıcılara iOS 13’ün erken beta aşamasındaki özellikleri sunuyor.

Apple’ın mobil cihazları için kullandığı işletim sistemi iOS’un 13. sürümü, henüz tüm kullanıcılara dağıtılmadı ancak şirket, iOS 13 ile işini tamamlamış gibi duruyor. Bu yorumu yapmamızı sağlayan şey ise Apple’ın iOS 13.1’in halka açık betasını yayınlamış olması hem de betayı geliştiriciler için yayınladıktan sadece bir gün sonra.

Çıkan haberlere göre iOS 13.1, iOS 13’ün erken betasındaki özellikleri tekrardan kullanıcılarına sunuyor. Örneğin Haritalar uygulamasındaki Share ETA özelliği ve Airpods’taki ya da bazı Beats kulaklardaki çalan ses dosyalarını bir arkadaşınızla paylaşabileceğiniz ses paylaşma özelliği, bunların arasında yer alıyor.

iOS 13.1 Public beta:

iOS 13.1

Yukarıda saydığımız iki özellik, iOS 13’ü ilginç kılan detaylardan ancak yeni karanlık mod ve Fotoğraflar uygulamasındaki gelişmiş düzenleme özelliklerine kıyasla daha küçük detaylar olarak kalıyor.

iOS 13’e yeniden eklenen bir diğer özellik ise Kısayol otomasyonlarını kullanabilme yeteneği. Bu özellik, telefonunuzun durumuna bağlı olarak akıllı ev cihazlarınızı otomatikleştirmenizi sağlıyor. Örneğin telefonunuzun Apple CarPlay bağlantısı kesildiğinde ışıklarınızı yakabiliyorsunuz.

Bu özelliklere ek olarak Siri, artık biraz daha akıllı. Siri’den bir şey yapmasını istediğinizde ne istediğinizi netleştirmenizi isteyen bir cevap alıyorsunuz. Bu da Siri’nin daha yönlü olmasına yardımcı oluyor. Ayrıca bu özellik, üçüncü parti geliştiricilere de açık. Böylece geliştiriciler, bu özellikten faydalanarak uygulamalarını daha kullanışlı hâle getirebilirler.

Siri

Tabii iOS 13.1’in de yayınlanmış olması iOS 13’ün yayınlanmayacağı anlamına gelmiyor. iOS 13’ün yeni iPhone’ların çıkışıyla birlikte yani 10 Eylül’de yayınlanması bekleniyor. iOS 13, tüm kullanıcılar için yayınlandıktan birkaç hafta sonra da iOS 13.1’in yayınlanmasına muhtemel gözüyle bakılıyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/apple-ios-13-1-public-beta-release/
13
5
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
5
0
0