Apple, Üzerinde Düşünülmesi Gereken Gizlilik Odaklı Bir Reklam Filmi Paylaştı

32
13
5
3
1
Apple, iPhone'lar için oldukça dikkat çekici bir reklam filmi hazırladı. Hazırlanan bu reklam filmi, iPhone'ların gizlilik özelliklerine vurgu yapıyor. Apple, bu reklam filminde slogan olarak "Bazı şeyler paylaşılmamalı." ibaresini kullanıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone'lar için daima gizlilik ve güvenlik vurgusu yapıyor. Şirket, kullanıcıların gizlilik ve güvenliklerinin tam olarak sağlandığını dile getirirken, bunu PR çalışmalarında da sık sık kullanıyor. Şirket tarafından hazırlanan son bir reklam filmi, iPhone'ların gizlilik özelliklerini bir kez daha ön plana çıkarıyor. Apple, bu reklam filmini "Bazı şeyler paylaşılmamalı." sloganıyla tüketicilere sunuyor.

Apple'ın iPhone'lar için oluşturduğu yeni reklam filminde, başkalarının bilmemesi gereken her şey, toplum içerisinde dağıtılıyor. Örneğin bir kadın, bu reklam filminde oturum açma bilgilerini bir başkasıyla paylaşıyor. Ayrıca bir otobüs yolculuğunda bir adam, yanında telefonla uğraşan diğer bir adamın internet üzerinden boşanma avukatı aradığını, otobüsteki diğer insanlara duyuruyor. İşte Apple bu tür şeylerin "paylaşılmaması gerektiğini" vurguluyor.

Apple Reklam

Apple'ın yeni reklam filminde vurgulanan "paylaşılmaması gereken şeyler" bunlarla da sınırlı değil. Örneğin bir ofiste çalışan iki kadın, oldukça yüksek sesle konuşurken birbirleriyle çalışmaktan memnun olduklarını ancak aralarındaki erkek çalışandan nefret ettiklerini dile getiriyorlar. İşte video içerisinde bu tür absürt durumlar, daha farklı örneklerle de çoğaltılıyor.

Apple'ın reklam filminde yaptığı başka bir vurgu, iPhone'ların kullanıcı gizliliğini sağladığı. Apple, hazırladığı reklam filmindeki sloganından sonra, "iPhone, bunun böyle kalmasına yardımcı olur." ibaresine yer veriyor. Ancak açık konuşmak gerekirse Apple, bu tür bir reklam filmini geleneksel olduğu için hazırlamadı. Bu reklam filmi aslında, iOS 14'e eklenen yeni gizlilik özelliklerine vurgu yapmak için hazırlanmış.

iPhone 11

Geçtiğimiz dönemlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Facebook'un iOS 14'le ilgili yaptığı bazı açıklamalardan bahsetmiştik. Şirket CFO'su David Wehner, iOS 14'le birlikte kullanıcıların takip edilmesinin zorlaşacağını, bunun da reklam gelirlerinin düşüşüne neden olacağını açıklamıştı. Üstelik bu konuda korkusu olan tek şirket Facebook da değil.

Facebook tarafından yapılan açıklamaların ardından milyonlarca kullanıcıya sahip olan Weather.com, BuzzFeed ve The Wall Street Journal gibi medya organları, iOS 14'teki gizlilik özelliklerinin gelirlerde ciddi düşüşe neden olacaklarını açıklamıştı. Ancak Apple, bu konuda herhangi bir geri adım atmadı. Şimdi sizleri, Apple'ın oldukça ilgi çekici şekilde hazırlanan gizlilik odaklı yeni reklam filmi ile baş başa bırakalım.

Apple'ın iPhone'lar için hazırladığı gizlilik odaklı yeni reklam filmi

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/09/03/apple-privacy-ad-2/
32
13
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
32
13
5
3
1