Apple Kullanıcıları Yarın Fortnite'ın Eski Sezonunda Takılı Kalacak

52
32
15
5
4
Popüler battle royale oyunu Fortnite'ın App Store'dan kaldırılması, yarından itibaren Apple kullanıcılarını fazlasıyla etkileyecek. Oyuncular, yeni sezona geçiş yapamayacaklar ve eski sezonda takılı kalacaklar.

ABD'li teknoloji devi Apple, 13 Ağustos günü Epic Games'in Fortnite'a kendi ödeme yöntemini eklemesinin ardından Fortnite'ı App Store'dan tamamen kaldırmıştı. Bu olay sonucunda Fortnite artık Apple cihazlara yüklenemez olmuştu. Fakat Fortnite'ın uygulama mağazasından silinmesinin etkileri yalnızca bununla sınırlı kalmıyor.

Milyonlarca iPhone veya iPad kullanıcısının Fortnite oynadığı düşünülürse oyunun App Store'dan kaldırılması, aynı zamanda bu oyuncuların artık yeni güncellemeleri de almayacağına işaret ediyordu. İşte bu sonucun gözler önüne serileceği o an bu perşembe günü Fortnite'ın yeni sezonunun başlangıç yapmasıyla birlikte gerçekleşecek.

Apple cihazlarını kullanan Fortnite oyuncuları yarından itibaren eski sezonda takılı kalacaklar:

fortnite

Fortnite, bu perşembe günü başlayacak 2. Bölüm 4. Sezon ile birlikte dünya çapındaki tüm Fortnite oyuncuları yeni sezona geçiş yapacak. Fakat bu oyuncular içinde Fortnite'ı daha önce iPhone veya iPad cihazlarına yükleyen oyuncular bulunmayacak. Yani Apple cihaz kullanıcıları, Fortnite'ın yeni sezonuna geçemeyecekler ve eski sezonda takılı kalacaklar.

Ancak bu durum Apple kullanıcılarının Fortnite'ı oynamalarını tamamen engellemeyecek. Apple kullanıcıları yeni sezona geçiş yapan arkadaşlarıyla oynayamayacak olsalar da diğer Apple kullanıcılarıyla yarın bir önceki sezon olacak 2. Bölüm 3. Sezon'da oyun oynamaya devam edebilecekler.

fortnite apple

Tabii bunun yanı sıra Fortnite'da ayrı bir çözüm de bulunuyor. Fortnite, kaydettiğiniz ilerlemeyi diğer cihazlarla senkronize ettiğinden eğer oyunu Xbox One, PlayStation 4, PC, Mac, Nintendo Switch veya Android platformlarından oynamaya devam ederseniz Apple cihazınızdaki hesabınız da yeni sezonun getireceği yeniliklerden yararlanabilir.

Android kullanıcıları içinse şu an için hiçbir zorluk bulunmuyor. Oyun, Google Play Store'dan kalkmış olsa da oyun Epic Games'in sitesinden direkt olarak indirilebiliyor. Dolayısıyla yeni güncelleme oyunu Epic Games'in sitesinden kuran kullanıcılara da gönderilecektir.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/fortnite-update-iphone-ipad-august-27-season-4-locked-out-2020-8
52
32
15
5
4
Emoji İle Tepki Ver
52
32
15
5
4