Apple Watch, Uçurumdan Düşen Bir Adamın Hayatını Kurtardı

96
15
3
2
1
Apple'ın Apple Watch Series 4 ile sunduğu 'düşme algılama' özelliği, bir kişinin hayatını kurtardı. Bir uçurumdan düşüp omurgasını kıran bir kişinin taktığı Apple Watch, derhal acil servislere durumu bildirip büyük bir felaketin önüne geçti.

Amerikan teknoloji devi Apple, piyasaya sürdüğü Apple Watch Series 4 ile birlikte 'düşme algılama' özelliğini getirdi. Bu sistem, saati takan kişi düştüğünde eğer saate gerekli zaman içerisinde bir yanıt vermezse saat otomatik olarak acil servislere bir yardım çağrısı gönderiyor. Konum bilgisini ve durumu bildiren saat, bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor.

James Prudenciano isimli bir kişi, yürüyüş yaptığı sırada düşerek omurgasını kırdı. Bulunması zor bir yerde mahsur kalan ve ciddi bir yaralanma geçiren James Prudenciano'nun yeri, Apple Watch tarafından derhal acil durum servislerine bildirildi. James, daha sonra yaptığı bir röportajda Apple Watch'un düşme algılama sisteminin onun canını kurtardığını belirtti.

Apple Watch'un ilk hayat kurtarışı değil

Apple Watch

James Prudenciano'nun hayatını kurtaran Apple Watch'un bu ilk hayat kurtarma vakası değil. Daha önce de birkaç kez hayat kurtaran Apple Watch, epilepsi hastası bir kadının hayatını kurtarmıştı. Bunun yanı sıra dağ bisikletçiliği yapan bir kişinin yerini paramediklere bildiren Apple Watch, bu özelliğiyle yine bir hayat kurtarmayı başardı.

Aslında bu özellik, genel olarak yaşlı insanlar için üretilmişti. Yaşlı insanların banyo gibi yerlerde ayağının kayıp düşmesi durumunda acil servislere haber göndermesi amacıyla yayınlanan özelliğin bu kadar fazla hayat kurtarması aslında beklenmeyen bir şeydi. Apple Watch'un bu vakalarını göz önüne aldığımızda özelliğin ne kadar önemli ve başarılı olduğu tartışılmaz bir gerçek.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/10/apple-watch-saves-life-fall-from-cliff/
96
15
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
96
15
3
2
1