E Bu Bildiğin Minnak iPhone: Mahareti Boyundan Büyük Apple Watch Series 7 Tanıtıldı

67
26
13
5
2
Apple’ın 2021 yılı lansmanında tanıttığı ürünlerin ardı arkası kesilmiyor. Yeni iPad ve iPad Mini’yi tanıtmalarının hemen ardından Apple, yeni Apple Watch Series 7’ı da kamuoyuyla paylaştı. Boyutundan büyük işlere kalkışan Apple Watch Series 7’ın özellikleri gerçekten göz kamaştırıcı.

Apple Event lansmanında yeni iPad ve iPad Mini tanıtımının ardından yeni Apple Watch Series 7 da tanıtıldı ve Apple bu sefer büyük oynuyor. Yeni iPad’den ve hatta belki de yeni iPhone’dan bile daha çok ses getirebilecek olan Apple Watch Series 7, bildiğiniz minik bir iPhone olmuş.

Apple Watch Series 7, lansmana belki de yeni iPhone’dan bile daha fazla damga vurdu diyebiliriz. Duyurulan özellikleriyle boyutundan büyük işlevlere sahip olan Apple Watch Series 7’ın tüm özellikleri, tasarımı, fiyatı ve çıkış tarihi de belli oldu.

Bugüne kadar ki en büyük ekrana sahip Apple Watch olacak:

apple watch series 7 ekran boyutu

Önceki Apple Watch serilerine göre en büyük ekrana sahip olacak olan Apple Watch Series 7, Series 3’ten %50, Series 6’dan ise %20 daha büyük ekran oranına sahip. 1.7 mm’lik çerçevesiyle geçtiğimiz yılın Apple Watch’ından da %40 daha ince bir tasarıma sahip.

apple watch series 7 kalınlığı

Ekranda bu sefer daha kavisli bir yapı görüyoruz. Daha köşesiz olan bu tasarım sayesinde ekran boyutu iyice arttırılmak istenmiş. %70'e kadar daha parlak olan hep açık Retina ekrana sahip olacak Apple Watch Series 7, bileğinizi kaldırıp ekranı uyandırmadan da saati görmenize olanak tanıyor.

Apple Watch Series 7, Bildiğiniz minik iPhone olmuş

apple watch series 7 klavye

Apple Watch Series 7’ın hemen fark edilen özelliklerinden biri de uygulamalardaki değişiklikler olmuş. Artık bir saate göre daha kolay kullanıma sahip uygulama kontrolleriyle karşılaşacağız, aynı şekilde arayüzle de. Boyutu büyüyen ekrana geçmiş Apple Watch’lara göre %50 daha fazla yazı sığabiliyor.

Belki de Apple Watch Series 7’ın en bomba özelliği de bir klavyeye sahip olacak olması. Dilerseniz dokunarak dilerseniz kaydırarak yazı yazabileceğiniz bu klavyede bir de makine öğrenimi bulunmakta. Yazdığınız kelimelerin ardından gelebilecek kelimeleri hesaplayıp size öneren bu sistem işinizi daha da kolaylaştırıyor.

Şarjı iPhone’lardan bile uzun süre dayanabiliyor

apple watch series 7 çıkış tarihi

Şu ana kadar ki en uzun batarya ömrüne sahip olacak olan Apple Watch Series 7, sadece 45 dakikada %80 şarj kapasitesine ulaşabiliyor. Ayrıca eğer 45 dakikanız yoksa Apple Watch Series 7’ın sadece 8 dakikalık şarj etme süresiyle 8 saatlik uyku takibi sağlayabiliyorsunuz.

Kırılmalara, toza ve suya dayanıklı ve 5 renk seçeneği var

apple watch series 7 renk seçenekleri

Apple Watch Series 7, WR50 su geçirmezlik sertifikasına sahip olacak. IP6X toz geçirmezlik sertifikasına da sahip olan Apple Watch Series 7, siz kurcalamadıkça içine toz da almayacak.

Renk seçenekleri de bir hayli bol: gece yarısı, yıldız ışığı, yeşil, yeni mavi ve PRODUCT RED renkleriyle piyasaya sürülecek olan Apple Watch Series 7’ın kol bantları ve kılıfları gibi birçok şık aksesuarı da mevcut.

Fiyatı iPad ile yarışıyor

apple watch series 7 fiyatı

Henüz her ne kadar Türkiye fiyatını bilmesek de açıklanana göre Apple Watch Series 7, 399 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Basit bir kur hesabıyla Türkiye fiyatının vergiler harici 3.370 TL~, vergileri kattığımızda 5000 TL~ bandında olacağını tahmin ediyoruz.

Önümüzdeki Sonbahar aylarının son dönemlerinde çıkmış olacak.

apple watch series 7 çıkış tarihi

Apple, Apple Event sırasında net bir tarih vermedi ancak gösterilen bilgilere göre Apple Watch Series 7, 2021 yılının Sonbahar döneminin sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve söylediğimiz gibi 399 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

67
26
13
5
2
Emoji İle Tepki Ver
67
26
13
5
2