Arabam.com ve Sahibinden Gibi En Uygun 6 İkinci El Araba Satış Sitesi

19
4
4
2
1
İkinci el araba satışında çok iyi olan Sahibinden ve arabam.com gibi sitelere rakip, uygun fiyatlı araba alabileceğiniz, ilan verip satış yapabileceğiniz internet sitelerini listeledik.

Her ürün gibi arabalar da değerini zaman geçtikçe kaybeder. Fakat bu durum işlevselliklerini de kaybettiğini göstermez. Sıfır araba alınıp ilk sahibi tarafından kullanıldıktan sonra, başkalarına satılır ve ikinci el hale gelir. Sıfırını aldığınız takdirde bir servete mal olabilecek araçları, böylece çok daha ucuza satın alabilirsiniz. Bununla birlikte çok daha klasikleşmiş Toros, Tosbağa, Kartal, Serçe gibi arabaları da yok pahasına bulabilirsiniz.

Zamanında araba galerileri ve araba pazarlarında ikinci el olarak satılan araçlar, internetle beraber buradan da satılmaya başlandı; sadece bu iş için özel siteler ortaya koydu. Sahibinden ve arabam.com gibi en bilinenlere karşı, daha az bilinen ikinci el araç siteleri de bulunuyor. Gelin bunları beraber inceleyelim. 

İkinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler:

arabam.com

Ülkemizde sıfır araba fiyatları malumunuz. İkinci el araba almak bu yüzden çok daha mantıklı hale gelebiliyor. Hatta geçen sene çıkmış olan aracı, orijinal fiyatından ciddi oranda düşüğe bulabiliyorsunuz. Peki, ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  • Her araç kaza yapabilir. Önemli olan, ikinci el arabanın nasıl bir kazaya karıştığını bilmektir. Bu yüzden araç servisindeki kayıtlara bakın; periyodik bakımların yapıldığından emin olun.
  • Aracın hangi parçalarının değiştiğini öğrenin.
  • Boyanan bölümü varsa, neden boyama geçirdiğini sorun.
  • Yüksek hızlara çıktığınızda araçtan dolayı bir sıkıntı yaşamamak için alt takımların motorun sağlam olduğundan emin olun.
  • Hava yastığı açılmışsa, tekrar yenisinin takıldığını kontrol ettirin.

Sahibinden ve arabam com benzeri ikinci el araba siteleri:

Sahibinden:

sahibinden.com

İkinci el araba denildiğinde akla gelen ilk sitelerden biri olan sahibinden, tüm ikinci el araba sitelerinde en çok ilana sahip olan olarak öne çıkıyor. Vasıta kategorisine baktığımızda 480 bin; otomobil kategorisine baktığımızda ise 290 bin araba ilanı görüyoruz. İkinci el araba fiyatları arasında kıyası da tüm sitelerdeki gibi yapabiliyorsunuz.

arabam com:

arabam.com

“Trink sat” hizmetiyle arabanızı doğrudan siteye satıp paranızı alma imkanınızın olduğu arabam.com, sahibinden’den daha az araca sahip olsa da (160 bin) daha fazla hizmet sunuyor. Hangi aracı alacağınızı bilmiyorsanız size bir test çözdürerek öneriler sunan arabam com, giriş yaptığınız takdirde size gidebilecek uygun araçları da gösteriyor.

araba.com:

araba.com ikinci el

arabam.com ile neredeyse aynı ada sahip olan araba.com, sitede bulunan ikinci el araç sayısında 1000 küsür biraz sınıfta kalıyor. Bununla birlikte araba değeri hesaplama, aylık araç kiralama, sigorta ve kasko yaptırma, hasar kaydı bakma gibi işlemleri buradan yapabiliyorsunuz. Yani sadece ikinci el hizmeti sunmuyor.

tasit.com:

tasit.com

Hazırladığı blog sayfasında en çok görüntülenen arabaları, arabalarla ilgili çok bilinmeyen veya gözden kaçan şeyleri yazan tasit.com; araba.com ile benzer bir deneyim sunuyor. Site, ikinci el araba fiyatlarına bakmanın yanı sıra yedek parça bulabilmenizi, trafik sigortası ve kasko yaptırmanızı sağlıyor. araba.com gibi burada da ikinci el ilan sayısı 1000 küsür.

ikinciyeni.com:

ikinciyeni.com

Standart satış yerine açık artırma mantığına yönelen ikinciyeni.com, sistem üzerinden teklif vermenizi ve en yüksek teklifi verenin otomobili almasını sağlıyor. Aynı zamanda ikinciyeni.com, satışa sunulan tüm otomobillerin ekspertiz raporunun doğru olduğunu garanti ediyor. Sitede şu ana kadar 7 milyon teklif verilmişken 95 bin satın alma gerçekleşmiş.

DOD.com.tr:

dod.com.tr

Doğuş Otomotiv’in bir markası olan DOD, siteye konulan her aracı “101 Nokta Kontrolü” adını verdiği belli muayenelerden geçiriyor. Araç devir, noter ve ruhsat işlemlerini ise satın alan kişi adına gerçekleştirip daha pürüzsüz bir satın alma deneyimi sunuyor. Sitedeki ikinci el araba sayısı ise 1000 küsür.

İkinci el araba almak, ya da arabayı ikinci el olarak satmak herkesin bir şekilde ihtiyacı. Kolay bir alım-satım gerçekleştirmek için de doğru yere ilan vermek önem teşkil ediyor. Rakamlara baktığımızda sahibinden.com ve arabam.com siteleri açık ara farkla daha fazla araca sahipler. Bu yüzden de daha fazla etkileşim alıyorlar. Daha fazla etkileşim ise aracınızı daha kolay satma imkanınızın olabileceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte sizin ihtiyacınız arabayı çabucak satmak veya hızlıca araba almak olmayabilir. Bu sebeple açık artırma mantığını kullanan ikinciyeni.com’a; satın alma işlemlerinden sonra yasal işlemler için vaktiniz yoksa da DOD.com.tr’ye yönelebilirsiniz. Hangisine ilan vereyim diye düşünüyorsanız ise öncelikle sahibinden ve arabam.com olmak üzere hepsine birden vermenin bir zararı olmayacağı kanaatindeyiz :)

19
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
4
2
1