Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Otomobil

İkinci El Otomobil Alacakların Bilmesi Gereken Yeni Trafik Sigortası Kuralı

İkinci el otomobil alımlarında 15 günlüğüne kullanılabilen satıcıya ait Trafik Sigortası uygulaması, 1 Eylül itibarıyla sona eriyor. Yeni uygulamaya göre ikinci el otomobil alan bir vatandaş, noterdeki işlemlerini bitirdikten sonra aracına Trafik Sigortası yaptırmakla yükümlü olacak.

İkinci El Otomobil Alacakların Bilmesi Gereken Yeni Trafik Sigortası Kuralı

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar, otomobil sektörünü de doğrudan etkilemiş durumda. Kampanyaların sona ermesiyle birlikte sıfır araç alımları neredeyse durma noktasında. Bunun nedeniyse sıfır araçların fiyatlarındaki yükseliş.

Sıfır araç almak için yeterli maddi gücü olmayan vatandaşlarsa önceliklerini ikinci el otomobil pazarlarına yöneltmiş durumda. Ancak pek çok haber kaynağına göre ülkemizdeki ikinci el araç satışlarında da ciddi bir düşüş var.

İkinci El Otomobil Alacakların Bilmesi Gereken Yeni Trafik Sigortası Kuralı

Alınan bir kararla birlikte bugüne kadar uygulanan bir kural son buluyor. Bu karara göre ikinci el araç satım işlemlerinde aracın önceki sahibinin yaptırdığı Trafik Sigortası 1 Eylül itibarıyla sona eriyor. Bundan sonra yeni bir araç alan vatandaşlar, kendi Trafik Sigortası'nı yaptırmak zorunda kalacaklar.

Bugüne kadarki uygulamaya göre ikinci el otomobil alan bir vatandaşa 15 gün süre tanınıyordu ve bu süre zarfında aracın yeni sahibi, araca daha önceden yaptırılmış olan Trafik Sigortası'nı kullanabiliyordu. Ancak bu uygulamanın sona ermesiyle birlikte ikinci el araç alan bir vatandaş, aracını satın aldığı anda Trafik Sigortası yaptırmak zorunda kalacak.

Böyle bir kararın alınmasının altındaki sebebi Hürriyet'e açıklayan Sigortacı Barış Gümüş, yeni uygulamanın satıcılar için büyük avantajlarının olduğunu açıkladı. Gümüş'e göre mevcut uygulamadaki 15 günlük süre içerisinde aracın yeni sahibinin yapacağı bir kazaya ait masraflar, satıcının sigortasına yansıltılmasına neden oluyordu. Bu da satıcının sonraki araç alımlarında prim sorunları yaşamasına sebep oluyordu. Ancak yeni uygulamayla birlikte satıcının araçla olan bağı, noterlik işlemlerinin ardından kesilmiş olacak.

Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte yeni bir ikinci el otomobil alan vatandaşların, noterdeki işlemlerinin ardından trafik sigortası yaptırmaları gerekecek. Bu sayede alıcılar 15 gün sonra yaptırmak zorunda oldukları Trafik Sigortası'nı anında yaptıracaklar. Aracı satan vatandaşınsa 15 günlük süreç içerisinde yaşanabilecek olan bir kazaya karşı sorumluluğu olmayacak. Yeni uygulama 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
A
Anonim 6 yıl önce
muaf olan yok mu? illa gereksiz sigorta şart mı?
E
Ekin Arda Muti 6 yıl önce
E tamam da İstanbul'dan arabayı aldın izmire dönene kadar ne olacak. Çevirmeye girsek başımız yanmayacak mı
E
Ege Şanlı 6 yıl önce
Benim de kafam ona takıldı
S
sercan peltek 6 yıl önce
noterde devir yapılırken sigortada aynı şekilde o an yapılacaktır gibi duruyor.
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)