Google, Kendi Hizmetlerine Şifre Yerine Parmak İziyle Giriş Desteği Getiriyor

20
4
2
1
0
Google, akıllı telefonlar için bir yenilik yaparak kendi platformları üzerinde giriş yapmayı çok daha kolay bir hâle getirdi. Parmak izi ile giriş yapabilme özelliği, şimdilik yalnızca Google Pixel cihazlarında kullanılabiliyor.

Akıllı telefonlarımızda birçok sosyal medya uygulamasına sahip olabiliyoruz. Hâliyle hepsinin güvenliğini sağlamak için farklı farklı şifreler belirlememiz gerekebiliyor. Güvenliği elden bırakmamak için de bazı kişiler, kolay şifrelerden ziyade karışık ve uzun şifreler koyabiliyorlar. Bu şifreleri yeniden girmek zorunda kaldığınızda, çok karışık veya çok uzun olan şifrenizdeki yalnızca bir harfi yanlış yazmak, zulüm gibi gelen bir sürecin başlangıcı olabiliyor.

Google, tam da bu durumla başa çıkabilmek için yeni bir şifre giriş yöntemi üzerinde çalışıyor. Şifre giriş işlemi, yalnızca saniyeler sürse de şirket, bu durumu daha da hızlı bir hâle getiriyor. Paylaşılan  görselde de görebileceğiniz üzere parmak izinizi kullanarak hesap bilgilerinizi girmek için yalnızca “Kilit ekranı şifresini kullan” butonuna basmanız ve ardından parmak izinizi okutmanız yeterli.

Google hesaplarına parmak iziyle saliseler içinde güvenli giriş:

Google

Google, konunun güvenilirliğiyle alakalı yaptığı açıklamada parmak izinin kesinlikle Google’ın sunucularına gönderilmediğini belirtti. Parmak izleri, yalnızca cihazda kayıtlı olarak bulunuyor ve Google’ın sunucularına yalnızca parmak izinin doğru olduğuna dair kriptografik bir onay gidiyor.

Sistemi denemek istiyorsanız şimdilik yalnızca Google Pixel cihazlarında çalıştığını belirtelim. Sistem, birkaç gün sonra Android 7.0 Nougat versiyonu ve üst versiyonlarına sahip cihazlara gelecek. Bir Google Pixel cihazına sahipseniz sistemi denemek için Google Passwords sitesine uğrayabilirsiniz. Sistem zamanla diğer Google sitelerine de yayılacak.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/you-can-now-log-google-account-your-phones-fingerprint-sensor
20
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
2
1
0