Aston Martin, Zagato'nun 100. Yılını 2 Yeni Araçla Kutlayacak

9
2
1
0
0
Avrupalı otomobil üreticileri için tasarladığı araç gövdeleriyle tanınan İtalyan devi Zagato'nun en önemli müşteri Aston Martin, şirketin 100. yılına özel Vantage V12 Zagato Heritage Twins isimli iki yeni araç üretecek.

1919 yılında Ugo Zagato'nun inşaat sektörüne girmek için kurduğu, otomobil ve uçak bakımı işlerini üstlenmesiyle kısa süre için otomobil endüstrisinin saygın şirketleri arasına adını yazdıran Zagato, bu yıl 100. yılını kutluyor. Şirketin 1950'lerden bu yana birlikte çalıştığı en önemli müşterilerinden biri olan İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, Zagato'nun 100. yılına özel bazı planlar yaptı.

1960 yılında ilk Aston Martin DB4 GT Zagato'nun doğuşuyla birlikte başlayan macera, bugün Vanquish Family Zagato ve DBZ Centenary isimli koleksiyonlarla yoluna devam ediyor. Yıllar süren bu ortaklığın ardından Aston Martin, 1 asrı geride bırakan şirket için Vantage V12 Zagato Heritage Twins isimli araçlarını duyurdu.

100. yıla özel üretilecek bu otomobillere ek olarak Aston Martin, AF Racing AG R-Reforged isimli yeni bir alt markanın da müjdesini verdi. Üretilecek olan Vantage Zagato araçları, R-Reforged'ın ilk otomobilleri olarak karşımıza çıkacak. Coupe ve Speedster olarak iki farklı modelle piyasaya sürülecek olan araçlar, siparişe göre üretilecek ve 19 + 19 olmak üzere 38 adet üretimle sınırlı olacak.

Zagato'nun CEO'su Dr. Andrea Zagato'nun "Duygusal bir deneyimin yanı sıra paha biçilemeyecek kadar özel bir proje" sözleriyle ifade ettiği yeni araçların üretiminde yine Aston Martin'in ilişkili AF Racing AG'nin alt şirketi Vynamic GmbH ile birlikte çalışılacak. Aston Martin'e siparişte bulunan müşterilere araçların 2019'un son çeyreğinde teslim edilmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/345552/aston-martin-zagato-100-heritage/
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0