Audi, 2023 Yılında Tesla Model 3'e Rakip Olacak

36
9
1
1
1
Görünüşe göre otomotiv devi Audi'nin planları arasında elektrikli araç pazarında Tesla'ya rakip olmak var.

İlerleyen yıllarda geniş bir elektrikli araç portföyüne sahip olacak olan Audi’nin geleceği oldukça parlak gibi görünüyor. Üstelik şirketin planları arasında sadece SUV araçlar değil ayrıca Tesla 3’e rakip olacak bir araç da bulunuyor.

Audi, geçtiğimiz yıl E-Tron SUV ve E-Tron GT konseptlerini yayınladıktan sonra şirket, ayrıca ufak bir spor sedan üzerinde de çalışıyordu. Audi’nin tasarım bölümü sorumlusu Marc Lichte verdiği bir röportajda “Elektrikli SUV’ler ve E-Tron GT gibi alt seviye spor arabalar da olacak. A4 genişliği segmentinde E-Tron GT de olacak. Şu an bunların üstünde çalışıyor” dedi.

Audi’nin elektrikli arabasının 2023 yılında yayınlanması bekleniyor. Bu da A4 segmenti E-Tron GT’yi Tesla Model 3’ün direkt olarak rakibi yapıyor. Audi bu konuda henüz direkt olarak bir şey söylemedi ancak o segmentteki elektrikli araçlar arasında sadece bu bulunuyor.

E-Tron GT’nin Porsche Taycan platformu üzerine kurulacağı zaten biliniyordu ayrıca Marc Lichte verdiği röportajda A4 segmenti bu aracın PPE mimarisini de paylaşacağını söyledi.

Tabii Volkswagen’in bir parçası olması Audi’nin elini oldukça güçlendiriyor. Şirket, PPE gibi veya Volkswagen’in MEB’i gibi birçok farklı elektrikli araç mimarisini kullanarak farklı segmentlerde farklı farklı araçlar çıkartabilir.

Kaynak : https://jalopnik.com/audi-will-have-a-tesla-model-3-rival-in-2023-report-1833572044
36
9
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
9
1
1
1