Audi, Ferrari'nin F8 Tributo'sundan Daha Güçlü Bir Motor Üretti

22
8
4
0
0
Audi, litre başına 305 beygirlik güç üretebilen en hafif moturunun üretimini tamamladı.

Araç motorlarında küçültme yapmak ve turboşarj kullanmak günümüzün gerekliliklerinden. Audi, bunu sektördeki diğer otomobil üreticilerinden daha iyi biliyor ve en güçlü küçük motorununun üretimini tamamladı.

Bu 2,0 litrelik turbo motor, litre başına 305 beygir, toplamda 610 beygir güç üretebiliyor. Honda'nın Civic Type R'da kullandığı aynı büyüklükteki motordan ürettiği gücün tam olarak iki katı.

Ferrari, F8 Tributo'daki yüksek gerilimli 3,9 litrelik çift turbo V8 motorla litre başına 182 beygirlik güç üretiyor. Audi motorları içerisinde, bu motor ayrıca RS3 ve TT RS'deki 2,5 litrelik turboşarjlı beşinci nesil motordan daha üstün performans gösteriyor. Mercedes-AMG CLA45 ve GLA45 bile (aynı büyüklükteki motorla) "sadece" 375 (litre başına veya 187,5) beygirlik güç üretiyor. Ayrıca bu motorlar sektördeki en yüksek spesifik çıktıya sahip. Fakat bu araçların hepsi yol arabaları. Bunu söylediğimiz için üzgünüz ancak Audi’nin yeni motoru yolda kullanabileceğiniz hiçbir şeye güç vermiyor. Audi, Almanya'nın DTM serisinde katılacağı yarış için bu RS5 yarış motorunu geliştirdi.

DTM yarış serisi, uzun süredir teknolojik bir vitrin işlevi gördü ve katılan üreticilerin kendilerini kanıtlama için kullandıkları bir platform halini aldı. Audi bu sezon, önceki V8 motorlarından daha küçük olan bu turbo motora geçiş yapıyor.

Audi'nin tam performans çalıştırmada 640 beygire kadar güç ürettiği bu motoru sadece 85 kilogram ağırlığında. Bununla birlikte eski V8 motorlarının ağırlıklarının yarısı kadar. Sonuç olarak bu sezondaki yarışta tur süresi düşecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/audi-s-new-turbo-four-more-powerful-than-ferrari-f8-tributo
22
8
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
8
4
0
0