Audi, Formula 1'de Hangi Takımla Çalışacağını Açıkladı!

7
2
1
0
0
Alman otomobil devi Audi, 2026 yılı itibarıyla Formula 1'e gireceğini geçtiğimiz dönemde açıklamıştı. Şirket, bugünse hangi takım ile çalışacağını da açıkladı.

Dünyanın en çok takip edilen motor sporları arasında yer alan Formula 1 ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Otomobil dünyasının önemli isimlerinden Audi, Formula 1'e resmen giriş yapacağını zaten açıklamıştı. Yapılan yeni açıklamada ise hangi takım ile iş birliği yapacağını da duyurdu. Buna göre Audi, 2026 yılı itibarıyla Sauber ile çalışacak. 

Motorlar Audi tarafından üretilecek!

Audi Formula 1

Sauber, 2018 yılından beri Alfa Romeo çatısı altında çalışmalarını sürürüyor. Takım, Formula 1 araçlarına ait motorları ise Ferrari'den satın alıyor. Bu durum, 2025 yılının sonuna kadar devam edecek. Ancak Sauber'in Alfa Romeo ile isim sponsorluğu, önümüzdeki 2023 yılı itibarıyla sona erecek. Takım bu anlaşma sona erince, muhtemelen Audi ismini kullanmaya başlayacak.

Audi, Formula 1 araçları için Almanya'da bulunan Neuburg'daki fabrikasını kullanacak. Şirketin üreteceği motorlar, Sauber'in tüm Formula 1 araçlarına entegre edilecek. Teknik süreçle Audi ilgilenirken Sauber, yarış operasyonlarının planlanması ve yürütülmesinden sorumlu olacak. Audi, Sauber Grubu'nda hisse satın almayı planladığını, böylelikle Formula 1 takımı ile "stratejik ortak" olunacağını açıkladı.

Anlaşma, herkesi memnun etmiş durumda!

Audi Sauber

Audi ile Sauber arasındaki anlaşma, yalnızca tarafları değil Formula 1 yönetimini de memnun etti. Audi'nin F1'den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffmann tarafından yapılan açıklamalarda, "İddialı Formula 1 projemiz için böylesine deneyimli ve yetkin bir ortak kazandığımız için çok mutluyuz. Sauber Group'u son teknoloji  tesisleri ve önceki işbirliklerinden deneyimli ekibiyle zaten tanıyoruz. Birlikte güçlü bir ekip oluşturacağımıza inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Sauber Yönetim Kurulu Başkanı Finn Rausing ise şu ifadeleri kullandı: Audi, Sauber için en iyi stratejik ortaktır. Değer ve vizyonların ortak olduğu açıktır. Ortak hedeflerimize güçlü ve başarılı bir ortaklıkta ulaşmayı dört gözle bekliyoruz.

Audi Sauber

"Audi'nin 2026'da Formula 1'e girişi için Sauber ile ortak olacağını duymak harika bir haber. Bu iki ismin birleşimi sporumuz için çok heyecan verici olacak." diyen F1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, sözlerine şöyle devam etti: İş birliği 2026'da Formula 1 araçlarında gelişmiş sürdürülebilir yakıtlarla 2030 yılına kadar ise net sıfır karbon olma planlarımızı destekleyecek. İki ekibin önümüzdeki yıllarda kaydettikleri ilerlemeyi ve hazırlanacak aracın ilk yarış için pistte olmasını dört gözle bekliyoruz.

Bundan sonra ne olacak?

Audi, Formula 1'e giriş sürecinde neler yaşanacağını da açıkladı. Şirkete göre 2023 yılına geldiğimizde, Neuburg'daki fabrikanın Formula 1 için hazır hale geldiğini göreceğiz. Takvimler 2025'i gösterdiğinde ise Audi'nin Formula 1 motoru, özel bir test aracında kullanılmaya başlayacak. 2026'da da büyük gün gelmiş olacak...

Kaynak : https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-sauber-to-become-audi-works-f1-team-from-2026.6EMJQ2LlvshgpCXdCR9xJl.html
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0