Avatar: The Last Airbender’ın Yaratıcıları, Netflix Uyarlamasından Ayrıldı

68
15
6
2
1
İki yıl önce Avatar: The Last Airbender’ı gerçek oyuncularla çekeceğini açıklayan Netflix, orijinal serinin yaratıcıları Dante DiMartino ve Bryan Konietzko’yu da yapıma dahil etmişti. İkili yapımdan ayrıldıklarını açıkladı.

Amerikan yapımı animasyonlar arasında en geniş hayran kitlesine sahip olanlardan biri de Avatar: The Last Airbender serisi olmuştu. Beyaz perdeye uyarlanmaya çalışıldığında büyük bir hayal kırıklığı yaratan seriye Netflix’in bir ilgisi vardı. 

İki yıl önce gerçek oyuncuların yer aldığı, live action bir Avatar projesine başladığını açıklayan Netflix, hayranları oldukça heyecanlandırmıştı. Bu heyecanın nedeni ise dizinin orijinal yaratıcıları olan Dante DiMartino ve Bryan Konietzko’nun da projeye dahil olmasıydı. Ne var ki ikili yapımdan ayrıldı.

Netflix ile Avatar'ın yaratıcıları anlaşamadı

avatar the last airbender

The Wrap’in haberine göre DiMartino ve Konietzko, Netflix ile yaratıcı anlamda yaşadıkları anlaşmazlıklardan dolayı yapımdan ayrıldı. DiMartino kendi blogunda yaptığı açıklamada, Netflix’in bu yapımda kendilerine yaratıcı vizyonlarını gösterme desteği sunmasından dolayı heyecanlandıklarını ancak işlerin istedikleri gibi gitmediğini söyledi. 

DiMartino açıklamasında “Netflix’in live-action uyarlaması iyi olma potansiyeline sahip. Çoğunuzun keyif aldığı bir şov olabilir. Ama emin olduğum şey şu ki hangi versiyonu ekrana gelirse gelsin, bu Bryan ve benim hayal ettiğimiz ya da yapmayı amaçladığımız versiyonu değil” dedi.

Bryan Konietzko da Instagram’dan yaptığı açıklamada, Netflix’te ve kendi ekiplerinde harika insanlarla çalışma fırsatı bulmuş olsa da genel olarak Netflix’in kendi vizyonlarını yansıtmaları sözünü tutmadığını ve projenin artık kendi yönetemeyecekleri hale geldiğini ifade etti.

Netflix henüz sessiz

avatar

Öte yandan Netflix, ikilinin yerini kimin alacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Orijinal animasyon serisi ise şu anda Netflix’te yer alıyor. Alınan kararların yapımın geleceğini nasıl etkileyeceği ise bilinmiyor.

Netflix son dönemde kendi yapımlarının sayısını arttırarak dışarıya ödediği telif ve lisans ücretlerinin miktarını aşağı çekmeyi amaçlıyor. Bu noktada Avatar The Last Airbender uyarlaması da önemli rol oynayacaktır. 

Kaynak : https://www.superherohype.com/tv/484959-avatar-the-last-airbender-creators-leave-netflixs-live-action-series?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=avatar-the-last-airbender-creators-leave-netflixs-live-action-series
68
15
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
68
15
6
2
1