Avengers: Endgame’de Hiç Görmediğimiz 1970’li Yıllara mı Döneceğiz?

18
5
3
0
0
Marvel Sinematik Evreni’nin 11 yıllık dönüm noktası filmi Avengers: Endgame için sayılı günler kaldı. Filmin en büyük artık bir sürpriz olmaktan çıkan “zaman yolculuğuna ilişkin sağlam bulgular arasına bir yenisini daha katıyoruz.

Avengers: Sinema tarihinin en büyük olaylarından birisi olacak. Bu konuda haftalar öncesinden internette 10 bin dolara satılan “kara borsa” biletleri gördüğümüzden bu yana eminiz. Arkasındaki 11 yıllık bir film serüvenine son verecek olan yapımda, zaman yolculuğu kilit bir rol üstlenecek. 

Bir kısmı geçtiğimiz yıl vizyona giren Avengers: Endgame’de ölen karakterlerimizi geri getirmek, o kadar da kolay olmayacak gibi görünüyor. Filmin kuantum boyutuna dair çok ipucu vermeyen fragmanlarının yanı sıra, internetteki sinema sitelerinde bulunan sayfaları da milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. 

2012’de vizyona giren ilk Avengers filminde işlenen büyük New York savaşına geri döneceğimize dair sağlam bulgular zaten uzunca bir süredir ortada. Bu konuda sayısız teori yazılıp çiziliyor. Diğer taraftan yaz aylarında vizyona girecek olan Spider-Man: Far From Home filminin Endagem’den dakikalar sonra geçecek olması da önemli bir detaydı. Buna rağmen Peter başta olmak üzere diğer bütün karakterlerin olaylar sanki hiç yaşanmamış gibi davranmaları şüphe uyandırmıştı. 

Endgame’de bir şekilde geçmişe gidilip, yaşanan bazı şeylerin üzücü fedakarlıklarla değiştirilmesi gerekecek. Nitekim söz konusu geçmişe yolculuk 2012’ye ya da Captain Marvel’in ortaya çıktığı 90’lı yıllara değil, daha a öncesine olabilir. 

Zira filmin IMDb’deki sayfasında yer alan oyuncu listesinde iki tuhaf karakter dikkatleri üzerine çekiyor:

Bu iki oyuncuyu görmek için filmin sayfasına gidip, oyuncu listesinin altındaki “See full cast” satırına tıklamanız, bütün oyuncu kadrosunu gördüğünüz sayfaya gitmeniz gerekiyor. 

Karakterlerden ikisi de 1970’li yıllarda geçmesi muhtemel sahnelerde oynamışlar gibi “70’lerin Araba Kızı” ve “1970’lerin Bilim İnsanı” şeklinde isimlendirilmiş. Her iki oyuncunun da bireysel IMDb profillerine baktığımızda, daha önce büyük çaplı projelerde yer almadıklarını görüyoruz. Hatta 2’şer 3’er projede isimleri geçiyor. Bu da filme çok etki etmeyeceklerini kanıtlıyor. Anlaşılan o ki 70’li yıllarda geçecek muhtemel sahnelerde öylece görünecekler. 

O sahnelerde daha önemli bir karakteri görecek miyiz, sahnelerin uzunluğu ne kadar olacak bilmiyoruz. Halihazırda 1970'li yıllarda geçecek kısımlar hakkında ipucu bulabildiğimiz başka sağlam kaynaklarımız bulunmuyor.

Endgame’in IMDb sayfasında, henüz hangi karaktere hayat vereceği kesin olarak belirtilmeyen, muhtemelen filmdeki kilit noktalarda karşımıza çıkacak karakterler de var. Bunlardan en dikkat çekiçi olanı ise 13 Reasons to Why dizisinde başrolü oynayan Katherine Langford. Kendisi filmde, Disney’in dizisini de çıkartacağı Hawkeye tarafından yetiştiriliyor. 

Ayrıca Endgame’in IMDb sayfasında daha önce 2013 yılındaki ilk Wolverine filminde Shingen isimli bir ara karaktere hayat veren Hiroyuki Sanada da bulunuyor. Ne hikmetse, kendisinin Endgame’de hangi karakteri oynayacağı da kesin değil. Bakalım bir sürpriz görecek miyiz.

18
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
3
0
0