Birbirinden Alakasız Olmalarına Rağmen Aynı Motordan Güç Alan Otomobiller

22
5
2
1
1
Birbirinden Alakasız Olmalarına Rağmen Aynı Motordan Güç Alan Otomobiller
Otomobil üreticileri genelde maliyetleri kısmak için iş birliği yapıyorlar. Bunun sonucunda da ortaya aynı motoru kullanan oldukça şaşırtıcı araba markaları, modelleri çıkıyor.

Araba üretmek için en iyi tasarımcılar, mühendislerle dolu bir ekibi kurmak bunun yanında büyük bir bütçe ayırmak oldukça zordur. Bu durumun farkında olan üreticiler de bazı parçalarda ortaklık anlaşmaları yaparlar.

Bu parçaların başında da otomobile güç veren ve en önemli parça olan motor geliyor. Öyle markaların ortaklıkları var ki insanı şaşırtıyor. Çünkü sıradan, günlük olarak kullanılan bir modelin motoru süper spor bir modelde de kullanılabiliyor.

İşte aynı motora sahip 7 araba:

İlginç bir tasarıma sahip olan Pagani Zonda'ların motorunu Mercedes özel olarak üretiyordu: Mercedes W140 - Pagani Zonda

Tasarımları F-16 ve F-14 savaş uçaklarından esinlenildiği söylenen ve Mercedes W140’ta da kullanılan bu motor, bir AMG V12’ydi.

Mütevazı bir Mondeo’nun 3,0 litrelik Duratec V6 motorunun bir İngiliz spor arabasına güç verdiğine kim inanabilir ki: Ford Mondeo - Noble M400

Ancak İngiliz spor otomobil şirketi Noble, ortadan motorlu ve 0-100’ü 3 saniye olan M400 modelinde bu motoru kullandı.

Spor arabada kullanılan bir motor, sıradan bir aile arabasında da kullanılabilir: Nissan 350Z - Renault Escape

Zamanın efsanevi motorlarından olan VQ35, bir zamanlar oldukça geniş bir aile arabasına güç verdi. Pek tutulmasa da böylesine güçlü bir motorun böyle bir arabada bulunması oldukça şaşırtıcıydı.

Biri kibar, lüks bir sedan diğeri devasa bir SUV: Citroën C6 - Land Rover Discovery 3

2,7 litrelik çift turbo V6 dizel motor, PSA Grubu ve Ford arasındaki bir iş birliği olarak geliştirildi. Ford, o sırada Land Rover ve diğer çeşitli markalara sahip olduğu için, Discovery ve Jaguar S-Type gibi araçlarda da bu motoru kullandı.

Sen git koca MPV’nin motorunu alla pulla, yarış arabasına yerleştir: Ford Galaksi - BAC Mono

Ford'un 50'li ve 60'lı yıllarda piyasaya sürdüğü dev boyutlu MPV’si olan Ford Galaksi’yi çoğumuz biliriz. Minibüs diyebileceğimiz aracın 2,3 litrelik Duratec dört silindirli motoru bir süre sonra yenilenerek tek koltuklu yarış arabası BAC Mono'da kullanıldı.

Başka bir markanın motorunu kullanma diyince akla ilk gelen ikili: Mercedes-Benz A-Serisi - Renault

Ülkemizde ve dünyada yıllardır tartışılan, garipsenin bir durum. Mercedes-Benz ve Renault ortaklığında üretilen 1,5 litre dCi motor hem Renault’un hem de Mercedes’in bazı modellerinde kullanılıyor.

Pistin en hızlısına güç veren motor şehrin hızlılarından birinde kullanıldı: Lamborghini Huracan Performante - Audi R8

Nürburgring pistinde en hızlı tur zamanına sahip süper otomobillerden birisi olan Huracan’a güç veren bu motor, Alman otomobil devi Audi tarafından üretildi. V10 FSI motor, Auidi’nin R8 modelinde de kullanıldı.

22
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
5
2
1
1