Yeni Barbie Filminde O Kadar Çok Pembe Boya Kullanıldı ki, Uluslararası Kıtlık Oluştu!

73
18
10
4
1
Temmuz 20’de vizyona girecek olan Barbie filminin setinde kullanılan pembe boyaların çokluğu, uluslararası boya kıtlığına neden oldu.

Yıllardır oyunları, kıyafetleri ve oyuncakları yapılan klasik Barbie serisi bu sene Temmuz ayında muhteşem bir film ile beyaz perdede gösterilecek. Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı filmin setinde, görünen o ki haddinden fazla şekilde pembe boya kullanılmış.

Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig’in oturduğu Barbie filminde pembeye boyanan set, ikonik oyuncak bebeğe bir saygıyı gösterirken aynı zamanda fazla boya kullanımından dolayı pembe boyaların tükenmesine neden oldu.

Kullanılan pembe boyanın miktarı kıtlığa neden oldu!

"Pamuk Prenses" ve "Küçük Kadınlar" gibi klasik masalları beyaz perdeye taşıyan yönetmen Gerwig, setteki her şeyin pembe olması konusunda ısrarcı oldu. Bunun nedeni ise pembenin çocuksuluğu koruyacağı düşüncesiydi ve Gerwig’e göre çocuksuluğu korumak her şeyden önemliydi.

Ancak bu durum neredeyse tüm pembe boyaların tükenmesine neden oldu. Yapılan açıklamada setin inşası sırasında kullanılan Rosco boyalarındaki pembenin floresan tonunda, uluslararası bir kıtlık meydana geldiği ifade edildi.

Öte yandan Gerwig, set için "otantik bir yapaylık" hissi yaratmak istediğini ve hatta CGI (Bilgisayar Tabanlı Görüntü) yerine, gökyüzü ve dağların elle boyanmış bir fonunu kullandığını da ekledi.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/barbie-set-used-so-much-pink-paint-caused-international-shortage-2023-6?s=31
73
18
10
4
1
Emoji İle Tepki Ver
73
18
10
4
1