Bilişim Uzmanları, 2 Boyutlu Fotoğrafları Hareketlendirmenin Bir Yolunu Buldu

14
11
3
1
0
Son araştırmalar sonucunda artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak sabit görsellere hareket kabiliyeti verildi. Bu sayede özellikle çocukların kendi eserlerini hareketlendirmeleri amaçlanıyor.

Washington Üniversitesi’ndeki bilişim uzmanları, iki boyutlu fotoğraflara hayat vermenin bir yöntemini buldu.

‘Photo Wake-Up’ isimli bir algoritma sayesinde artırılmış gerçeklik araçları kullanılarak iki boyutlu bir sanat eseri ya da fotoğraf yürütülebiliyor, koşabiliyor hatta zıplatılabiliyor.

Araştırmanın yazarlarından biri olan Ira Kemelmacher-Shlizerman, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bilgisayar görüşünde büyük bir sorun bulunuyordu. Karşı karşıya kaldığımız en büyük zorluk, (resim iki boyutlu olduğu için) resmin bir kısmının görünmez olmasıydı. Çalışmamızda teknik gelişmelerle yaratıcı görselleştirmeyi birleştirdik.”

Algoritma öncelikle resim içerisindeki kişinin dış hatlarını belirleyerek işe başlıyor. Bu aşamanın ardından üç boyutlu bir şablon oluşturularak resimdeki kişi bu şablon üzerine yerleştiriliyor. Bu sayede resimdeki kişi üç boyutlu bir görünüme sahip olabiliyor. Her piksele takip etmesi gerek farklı noktaların bilgisi de verildikten sonra akıcı bir hareket sağlanabiliyor.

Bir zamanlar imkansız olarak düşünülen bu yenilik, Washington Üniversitesindeki bilim insanlarının çalışmaları sonucunda gerçek oldu. Yeni teknoloji sayesinde çocukların kendi sanat eserlerini hayata getirmesi de planlanıyor.

Araştırmanın videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.iflscience.com/technology/computer-scientists-have-created-an-incredible-way-to-bring-still-images-to-life/
14
11
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
11
3
1
0