Tesla, O Kadar da Tam Olmayan 'Tam Otonom Sürüş' Özelliği İçin Aylık Abonelik Paketini Duyurdu

73
26
13
6
5
Tesla, aylık 199 dolar gibi bir meblağı gözden çıkaran kullanıcıları için tam otonom sürüş özelliği aboneliği dönemini başlattı. Firma yine de bu otonom sürüşün o kadar da "tam otonom olmadığını" belirtiyor.

Son yıllarda neredeyse her şey için bir abonelik dönemi başladı. İnternet sitelerine, müzik dinleme platformlarına, sinema ve dizi platformlarına her şeye abone oluyoruz. Hatta oyun oynamak için bilgisayar almak yerine başka bilgisayarları ödünç kullanmamızı sağlayan abonelikler bile başladı.

Bu yöntemi tercih eden son firma ise elektrikli otomobilleri ile tanıdığımız Tesla oldu. Firma, 199 dolar karşılığında kullanıcılarına tamamen otonom sürüş hizmeti aboneliği vermeye başladı. Yine de bu araçlar tamamen kendi hareket etmeyecek.

Tam otonommuş gibi yapıp tam otonom olmama bedeli: 199 dolar

tesla

Tesla, cumartesi günü yaptığı açıklama ile kullanıcılarına gelişmiş sürücü destek paketini aylık 199 dolarlık abonelik hizmetiyle sunmaya başladığını açıkladı. Tam otonom sürüş olarak adlandırılan bu özellik için önden tek seferde 10 bin dolar ödemek istemeyenler, bu özelliği abonelik şeklinde kullanabilecek.

Tesla daha önce yaptığı açıklamada, abonelik hizmetinin sürekli gelir yaratacağını ve normalde oldukça pahalı olabilen şerit değiştirme ve park asistanı gibi özelliklerin müşteri sayısını da arttıracağını ifade etmişti. Bu alanda uzun zamandır devam eden hazırlıklar meyvesini verdi. 

Tamamen otonom değil

tesla

ABD'li otomobil üreticisi yine de cumartesi günü kullanıma açtıkları özelliğin "aracı tamamen otonom hale getirmediğini" söylerken, sürücünün tüm dikkatini vermesi gerektiğini ve sürücülerin direksiyonu tutmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca özelliğin şu anda yalnızca bu tür teknolojilere izin verilen ABD eyaletlerinde kullanılabileceği açıklandı.

Nisan ayında yatırımcı toplantısında söz alan Tesla CFO'su Zachary Kirkhorn, yaptığı konuşmada gelişmiş sürüş desteği almayan çok büyük bir müşteri grubunun olduğunu, bu grubun daha uygun olan abonelik sistemine geçişleri ile birlikte düzenli bir gelir yaratabileceğini açıklamıştı. 

Bu abonelik servisinde verilen sürüş destek hizmeti SAE Level 2 olarak geçiyor, yani araç kendi kendisini sürmüyor, sürücüye yardımcı oluyor. 

Kaynak : https://www.autoblog.com/2021/07/17/tesla-full-self-driving-subscription-service/
73
26
13
6
5
Emoji İle Tepki Ver
73
26
13
6
5