Bitcoin, Neden Her Yılın Kasım Ayında Çıldırıyor?

17
6
5
3
2
Kripto para birimlerini takip eden ekonomistler, her yıl kasım ayının Bitcoin için hatırlanması gereken zamanlar olduğunu söylüyorlar. Peki neden özellikle Kasım ayında Bitcoin’de ilginç gelişmeler oluyor?

Dünya’nın en büyük kripto para birimi Bitcoin, salı gününe kadar 10 gün boyunca en uzun düşüş dönemini yaşadı. Bu uzun düşüş döneminden sonra Çarşamba günü yüzde 6’lık bir toplanma olmasına rağmen, uzun düşüş Bitcoin değerini yüzde 17 seviyelerinde düşürdü. Kasım ayında yaşanan bu hareket, geçtiğimiz kasım ayından bu yana yaşanan en büyük düşüş oldu. 

Bitcoin’in düşüşü ile ilgili olarak açıklama yapan Bespoke Yatırım Grubu, kasım aylarında Bitcoin’in diğer aylara göre daha dalgalı hareket ettiğini açıkladı. 2011 yılından bu yana Bitcoin’deki en büyük düşüşler veya yükselişler, kasım aylarında gerçekleşiyor. 

Bitcoin dalgalanma

CMS Holding ortağı olan Bobby Cho, “Bitcoin, diğer işletmeler ve diğer pazarlar gibi döngüsel olarak hareket etmiyor. Yıl sonuna doğru, diğer varlık sınıfları tatiller ve bunun gibi şeyler yüzünden sessizleşmeye başlayabilir. Ancak kripto paralar, küresel doğaları ve hiçbir zaman kapanmamaları nedeniyle hep işte oluyorlar” dedi. 

Bitcoin’in Kasım ayındaki büyük hareketi insanların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 2017 yılında Bitcoin, büyük bir yükselişe yine kasım ayında geçmişti. Bitcoin’in Kasım 2017’deki yükselişi, toplamda yüzde 760’lık yıllık yükseliş olarak karşımıza çıkmıştı.

Bitcoin Kasım dalgalanma

Bitcoin bu yıl, 4400 dolar civarlarında işlem görürken bütün yılki fiyatının yüzde 69 oranında düşük bir değerde seyrediyordu. Bu büyük düşüşün ardından Bitcoin’de toparlanma devam ediyor. Birçok ekonomist, Bitcoin’deki bu fiyat dalgalanmalarının para biriminin olgunlaştığına işaret olarak gösteriyorlar. Bu nedenle Bitcoin’deki dalgalanmalar ekonomistler tarafından normal karşılanıyor. 

Bitcoin’in diğer para birimleri ve varlıklardan farklı olarak küresel bir varlık olması, bu yüzden de büyük piyasalar kapanmasına rağmen kapanmadığı için kasım ayında büyük dalgalanmalar yaşatıyor. Bu yılki büyük düşüş de bu dalgalanmanın getirilerinden. Ekonomistler, aralık ayında Bitcoin’de işlerin düzeleceğini düşünüyorlar. 

Kaynak : https://www.latimes.com/business/technology/story/2019-11-27/bitcoin-november-volatility
17
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
6
5
3
2