Scarlett Johansson, Disney’e Karşı Dava Açtı: 50 Milyon Dolardan Fazla Kazancı Heba Olmuş Olabilir

45
21
8
7
6
Black Widow’un başrolü Scarlett Johansson, Black Widow sözleşmeyi ihlal edecek şekilde aynı anda Disney+ ve sinemada yayınlanınca Disney’e dava açtı. Ünlü oyuncunun bu ihlal nedeniyle 50 milyon dolarlık gelirden olabileceği söyleniyor.

Marvel’ın beyaz perdede izleyicileriyle en son buluştuğu film olan Black Widow, hem hayranlardan hem de diğer izleyenlerden pek de olumlu yorumlar toplayamamıştı. Jeneriğinde toplumsal olaylara yer verilen ve bu olaylar arasında 15 Temmuz görüntülerini de gösteren film, bugün başrol oyuncusu ve yayıncı kuruluş arasındaki dev tartışmayla gündeme geldi.

Black Widow filminin başrolü ve Marvel Sinematik Evreni’nde karakteri canlandıran oyuncu Scarlett Johansson, Disney’e karşı dava attı. Johansson’un dava açma gerekçesiyse Disney’in Black Widow’u yayın hizmeti Disney+’da yayınlayarak yapılan sözleşmeyi ihlal etmesi. Film, aynı anda hem sinemalarda hem de Disney+’da yayınlandı.

50 milyon dolardan edilmiş olabilir:

scarlett johansson

Fakat dava dosyasına göre filmin bu iki yerde aynı anda yayınlanması, Johansson ve Disney arasında imzalanan sözleşmeyi ihlal etti. Bununla birlikte dosyada Johansson’ın film için alacağı ücretin büyük ölçüde gişe hasılatına dayanacağını kabul ettiği belirtildi. Yani Johansson, filmin Disney+’da yayınlanmasıyla filmin sinemadaki izleyici sayısı azaldığından, alacağı ücretten de oldu.

Peki, Scarlett’in alacağı ücret ne kadardı? Wall Street Journal’ın haberine göre Johansson, film Disney+’ta yayınlandığı için 50 milyon dolardan fazla geliri elde edemeyecek. Öte yandan Johansson’ın davasına Disney’den cevap da gecikmedi. Disney, açıklamasında bu davanın hiçbir değerinin olmadığını, davanın COVID-19’un ‘korkunç’ ve ‘uzun süreli küresel etkisini’ umursamadığını belirtti. Ardından bir Disney yetkilisi, şu ifadelere yer verildi:

Disney, Bayan Johansson'ın sözleşmesine tamamen uydu ve ayrıca, Premier Access ile Disney+'da Black Widow’un piyasaya sürülmesi, bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerine ek tazminat kazanma olasılığını önemli ölçüde artırdı."

Scarlett Johansson’ın avukatı John Berlinski, yaptığı açıklamada Disney’in Black Widow gibi filmleri hisse fiyatını artırmak ve abone kazanmak için Disney+’ta yayınladığının bir sır olmadığını ifade etti. Avukat, iddialarını mahkemede kanıtlamayı dört gözle beklediklerini, bu olayın kesinlikle bir Hollywood yeteneğinin Disney’e karşı çıktığı son olay olmayacağını söyledi.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2021/07/29/media/scarlett-johansson-disney-lawsuit/index.html
45
21
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
45
21
8
7
6