Android 10 Tabanlı Bliss OS 12'nin Deneme Sürümü Yayınlandı

29
4
4
4
1
Android işletim sistemini bilgisayarınızda çalıştırmanıza imkan tanıyan açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Bliss OS için yeni bir sürüm yayınladı. Güncel sürüm ile birlikte Android 10 işletim sistemini Linux veya Windows tabanlı bilgisayarınızda çalıştırabileceksiniz.

Android Açık Kaynak (AOSP) ve Android x86 Projesi'ne dayanan Bliss OS, dünyanın en popüler mobil işletim sistemi Android’in Windows ve Linux tabanlı bilgisayarlarda çalışmasına olanak sağlıyor. 

Geçtiğimiz aylarda Vulkan Grafik API desteğini de kazanan Bliss OS, bugün itibarıyla yeni sürümüyle karşımıza çıktı. Açık kaynaklı işletim sistemi Bliss OS 12, pil performansını optimize etmenize ve ek güvenlik ayarları uygulamanıza imkan tanırken, ARM / ARM64 uygulamalarıyla da uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Bliss OS 12

Deneme sürümü yayınlanan Bliss OS 12,  Android 10 işletim sistemini PC'nizde çalıştırmayı vaat ediyor. Öte yandan Bliss OS, hala geliştirilmekte olan bir sistem olduğu için bazı hatalara sahip. Bu nedenle günlük işlerinizde kullanmadığınız bir dizüstü bilgisayara ya da masaüstüne kurmanız çok daha mantıklı bir hareket olacaktır.

Bliss OS projesinin arkasındaki geliştiriciler, Android 10 tabanlı Bliss OS 12 için ilk test turlarına başladıklarını ifade etti. Bliss OS’un yeni sürümü, son 4 yılda piyasaya sürülen herhangi bir Chromebook, Windows / Linux PC veya tablette kullanılabiliyor. Açık kaynaklı işletim sistemi Bliss OS 12’yi deneyimlemek ve hakkında daha fazla bilgi almak için XDA Developers’ta paylaşılan bu yazıya göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://technoidhub.com/linux/bliss-os-run-latest-android-computer/21528/
29
4
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
29
4
4
4
1