BMW, Birçok Şirketin Aksine Müşterilerinin Daha Az Araba Değiştirmesini İstiyor: İyi de Neden?

33
7
5
2
0
Otomobil firmaları ikinci el araçlardan çok büyük kazançlar elde ediyor olsa da, BMW’nin kullanıcılarından isteği; araçları daha uzun süre kullanmaları ve birkaç yılda bir araç değiştirmekten vaz geçmeleri.

Otomobil üreticileri sadece sıfır otomobiller üretip satmaktan para kazanmazlar. Servis, yedek parça ve ikinci el araç pazarı da otomotiv firmalarına büyük kazançlar getirir. Bu firmalara BMW de dahil olmasına rağmen firmanın kullanıcılarından ilginç bir isteği bulunuyor.

BMW'nin sürdürülebilirlikten sorumlu ismi Monika Dernai, yaptığı bir açıklamada BMW sahiplerinin araçlarını birkaç yılda bir değiştirmek yerine araçlarına bakım yaparak aynı otomobili daha uzun süre kullanmalarını istedi. 

Önemli olan sürdürülebilirlik ve atıkları azaltmak

bmw

Londra’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Dernai, otomotiv endüstrisinin atıklarını azaltmak için müşterilerin araçlarını daha uzun süre kullanmaları gereken noktaya gelindiğini belirtti. Darnei, açıklamasında “Araçların ömürlerini uzatmayı gerçekten düşünmemiz gerekiyor; belki birbirinize araç satıp durduğu bir ikinci el pazarı yerine bir aracı alıp ömrünü uzatın. Buradaki fikir aracın içini yenilemek olabilir.” ifadelerini kullandı.

Dernai’nin görüşüne göre ileride araçlar, genel olarak içi modüler ve değiştirilebilir olması gereken yapılara dönüşmek durumunda. Örneğin aracı satıp yerine yeni bir araç almak yerine, aracın koltuklarını ya da ön panelini daha yeni bir sürümle güncellemek gibi alternatifler sunulması gibi alternatifler söz olabilir. 

Bu türden bir yaklaşım, yeni 3 serisi ya da X3 gibi otomobillere sahip olan kişilerin hoşuna gidebilecek gibi gözüküyor olsa da, önümüzdeki yıllarda yeni geçilen bir teknoloji olan elektrikli araçlara geçişler, ikinci ele olan talebin düşmesine izin vermeyecek gibi gözüküyor. 

BMW bu yaklaşıma "dairesel ekonomi” adını veriyor ve ürünlerin, atık haline gelmeden önce olabildiğince çok tekrar kullanımını ve dönüştürülmelerini öngörüyor. Darnei ve BMW, bu yaklaşımda otomotiv sektörünün zarar görmeyeceğini ancak otomotiv üreticilerinin atık miktarını azaltmakta öncü olabileceğini savunuyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/bmw-wants-customers-to-buy-cars-less-often-and-keep-them-longer
33
7
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
7
5
2
0