Kafa Karışıklığına Noktayı Koyuyoruz: Boxer'ların Önündeki Açıklık Ne İşe Yarıyor?

97
26
9
6
4
Piramitlerin yapılışı, karanlık maddenin doğası ve boxer'ların önündeki açıklığın nedeni... Bu büyük gizemler arasından artık üçüncüsünü öğrenmeye çok yakınsınız!

Çoğu boxer'da bulunan bu açıklık, bazen çıtçıtla bazen düğmeyle kapatılır bazen de herhangi bir şeyle kapatılmaz. Bu kısım mutlaka dikkatinizi çektiği için nedenini birilerine sorduğunuzda muhtemelen tatmin edici bir yanıt alamamışsınızdır.

O zaman gelin, biz kesin cevabı açıklayalım. Acaba havadar olması için mi, yoksa tahmin ettiğiniz o malum sebep için mi? Aslında çok daha önemli bir nedeni var!

Sırrı açıklamadan önce boxer'ın tarihine kısaca değinelim:

boxer delik

Terim 1944'ten beri kullanılıyor ve çıkış noktası İngiltere. Bacak ve kalça kısmında rahatlık sağladığı için adını boksörlerin giydiği rahat şortlardan almıştır.

rocky şort

Aslında tarihi 1925'e kadar uzanıyor ancak o zaman özel bir ismi yoktu. 1930'ların sonlarında popülerleşen jokey tarzı külotlar boxer'ı gölgede bıraktı.

külot

1985 yılında bile ABD'de külotlar boxer'lardan çok daha popülerdi, 4 kat daha fazla satılıyordu. Boxer'lar sadece beyaz renkte üretiliyordu. Tasarım ve renk konusunda farklılıklar başlayınca genç erkekler tarafından daha çok tercih edilmeye başlandı.

1985'te İngiliz model ve müzisyen Nick Kamen bir Levi's reklamında soyununca boxer'lar moda haline geldi. 2000'li yıllardan sonra tırmanışa geçti ve normal külotları artık sadece çocuklar ve yaşlılar kullanır oldu.

Asıl konumuza gelecek olursak... Aslında aklınıza gelen ilk cevap, bu açıklığın nedenlerinden biri ancak asıl nedenine birazdan değineceğiz.

boxer açıklık

Bir iç giyim markasının da teyit ettiği üzere, tuvalet ihtiyacını ayakta daha rahat giderebilmek amacıyla bu açıklık yapılıyor. Kemerinizi çözüp pantolonunuzu indirme gereği duymadan kısa bir sürede ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Ancak bu açıklığın asıl amacının bu olduğunu bir türlü çözemeyen erkekler, tuvalet ihtiyaçlarını giderirken hâlâ kemer çözüp pantolon indiriyorlar ve üstüne bir de gömleği içine sokmakla uğraşıyorlar. Yapılan bir ankete göre bu özelliği erkeklerin yalnızca %20'si kullanıyormuş!

Boxer'ların ve bu açıklığın en büyük yararı bu değil. Daha ciddi bir faydası bulunuyor.

boxer boşluk

Bazı araştırmalar, külotların dar olmasından dolayı oluşan yüksek sıcaklık nedeniyle sperm üretiminin azalabileceğini belirtiyor. Boxer şortlar testislerin daha rahat olmasını sağladığı için sperm üretimi konusunda sağlıklı görünüyor. Bu açıklıktan hava girerek yüksek sıcaklık önleniyor ve cinsel organların sıkışmaması sağlanıyor.

erkek boxer

Bu açıklığın bulunmasının nedenleri bunlardı; kim bilir, bundan sonra belki siz de %20'lik kısma katılırsınız.

Kaynaklar: IFL Science, Cracked, Wikipedia, Sheath Underwear

97
26
9
6
4
Emoji İle Tepki Ver
97
26
9
6
4