Capcom, Korsan Sürümü Kendisinden Daha iyi Çalışan Resident Evil Village'da İyileştirmeler Yaptı

39
2
1
1
0
Geçtiğimiz günlerde Resident Evil Village'ın, DRM kaynaklı bir sorun sebebiyle oyunun belirli kısımlarında donarak kaldığını sizlere aktarmıştık. Şimdiyse Capcom, Steam sürümünde yayınladığı güncellemede buna düzenlemeler getirmiş durumda. Bunun yanında oyuna AMD Fidelity FX desteği de eklendi.

Oyun dünyasının en sevilen korku serilerinden olan Resident Evil, Village oyunuyla genel olarak beğenileri toplamış olsa da bilgisayar platformundaki oyuncuları memnun edememişti. Performans sorunlarıyla karşı karşıya kalan bu oyuncular, oyunun belirli bölümlerinde donmalarla karşı karşıya kalıyor ve daha sonra devam edebiliyorlardı ve buna çözüm olarak ışın izleme özelliğinin kapatılması öneriliyordu. Bu da kaliteden feragat edilmesi demekti.

Bunun üzerine Digital Foundry, kendi bulduğu çözümle birlikte bu sorunu ortadan kaldırmış fakat oyunu korsan oynamak zorunda kalmıştı. Bu da korsan sürümün orijinalinden daha iyi çalıştığı anlamına geliyordu. Şikayetlerin ardından durumu düzelteceğini belirten Capcom’un ne sunacağı merak konusuyken Resident Evil Village, Steam’de güncelleme aldı.

Resident Evil Village’a AMD FidelityFX desteği geldi:

Resident Evil Village

Steam’e gelen güncellemeyle birlikte Resident Evil Village, artık AMD’nin DLSS rakibi FPS artırma teknolojisi FidelityFX’i destekliyor. Bunun yanında Capcom, oyunda performans sorunlarına sebep olan anti-korsan yazılı DRM'i optimize etme amacıyla düzeltmeler yapıldığını söyledi. Fakat bu düzeltmelerin ne olduğu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Fakat yapılan geri dönüşlere göre konuşacak olursak performans sorunu büyük ölçüde çözülmüş durumda. Bu düzeltmeler oyundaki anti-korsan yazılımı olarak tanımlayabileceğimiz DRM çıkarılmadan yapılmış. Bu da oyuncuların kafasında bir yandan soru işareti bırakıyor. Performans testlerini gerçekleştiren kişiler oyunun tamamını deneyimlemiş olmasa da önceki versiyona göre oldukça rahat hissettirdiğini söylüyorlar.

Eğer Resident Evil Village’a sahipseniz, siz de Steam üzerinden yaklaşık 1 GB boyutundaki güncellemeyi indirebilirsiniz. Oyunu güncellemenin ardından oynadıysanız, deneyimlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/90492-capcom-makes-adjustments-anti-piracy-tech-used-resident.html
39
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
2
1
1
0