İçinde 7 Astronot ile İnfilak Eden Challenger Uzay Aracının Kalıntıları 36 Yıl Sonra Bulundu [Video]

8
6
0
0
0
İçinde 7 Astronot ile İnfilak Eden Challenger Uzay Aracının Kalıntıları 36 Yıl Sonra Bulundu [Video]
1986 yılının başında 7 astronotu ile infilak eden Challenger uzay aracına ait dev bir parça bulundu. Parça, 6 metre uzunluğa sahipti.

NASA, geliştirdiği ikinci uzay aracı Challenger ile 7 astronotunu uzaya göndermeyi planlıyordu. Fakat fırlatmanın gerçekleştiği 28 Ocak 1986 gününde uzay mekiğinin zarar gören contaları büyük bir faciaya yol açtı. Uzay mekiği, uçuşunun 73. saniyesinde infilak etti, 7 astronot hayatını kaybetti.

Challenger mekiğine ait parçaların birçoğu toplanmış olsa da, bugün 35 yıldır okyanusta yatan yeni bir parça keşfedildi. History Channel’da yayımlanacak bir belgeselde keşfedilen parça, NASA tarafından incelendi ve parçanın Challenger’a ait olduğu doğrulandı.

Challenger'a ait parçanın bulunduğu o anlar:

NASA’nın Challenger mekiğine ait parça, History Channel’ın paylaştığı bir tanıtım fragmanında gözüktü. Fragmanda, parçanın üzerindeki kumlar temizleniyordu. Parça, 20 santimetrelik karolarla kaplı ve toplamda 6 metre uzunluğa sahipti. Fragmanın sonunda ise bir dalgıç, “Galiba NASA ile konuşmalıyız.” diyordu.

NASA, söz konusu parçanın mekiğin hangi bölümüne ait olduğunu paylaşmadı. Fakat karo parçaların, mekiğin orta bölgesine ait olabileceğini gösterdiği paylaşıldı.

Parça, Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen bölgenin, kuzey doğusunda bulundu. Belgesel ekibi, aslında ikinci dünya savaşından kalma uçak araçlarının peşinden gidiyordu.

Challenger, 35 yıl önce böyle infilak etmişti:

8
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
0
0
0