Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Uzay

Çin, Mars’ın Yörüngesine Giren Uzay Aracı Tianwen-1’in Kaydettiği İlk Videoyu Paylaştı

Çin Uzay Ajansı, geçtiğimiz saatlerde Mars'ın yörüngesine girmeyi başaran Tianwen 1 uzay aracının kızıl gezegene dair çektiği ilk videoyu yayınladı.

Çin, Mars’ın Yörüngesine Giren Uzay Aracı Tianwen-1’in Kaydettiği İlk Videoyu Paylaştı
Çağla Tanrıverdi Çağla Tanrıverdi /

Çin Uzay Ajansı, Temmuz ayında fırlatılan ve geçtiğimiz saatlerde Mars’ın yörüngesine girmeyi başaran Tianwen-1 keşif aracının çektiği yeni videoları yayınladı.

CCTV tarafından yayınlanan bu videoda, zifiri bir gökyüzüyle birlikte Mars’ın son derece kasvetli bir görüntüsü ortaya çıktı. Çinli bilim insanları, keşif aracının video kaydında olduğu sırada Mars’ın yüzeyinde beyaz kratelerin gözüktüğünü dile getirdi.

Tianwen-1, Mars'ın yüzeyini ve atmosferini inceleyecek

Pekin Uzay Programı’nın son projelerinden olan Tianwen-1, Mars’ın yörüngesinde dolaşacak sonda, Güneş enerjisi ile çalışan gezgin aracı ve iniş takımlarıyla birlikte temmuz ayında uzaya gönderilmişti. Tianwen-1, yaklaşık 7 ay süren yolculuğu başarılı bir şekilde atlatmış, geçtiğimiz günlerde Mars’ın yörüngesine girmeyi başarmıştı.

Tianwen 1, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD ile aynı dönemde Mars’a araç gönderdi ve kendisini uzay konusunda ön plana çıkarmak istediğini bir kez daha vurgulamış oldu. Tianwen 1’in sahip olduğu 3 farklı takım sayesinde Mars’ın yüzeyinin ve de atmosferinin detaylı bir şekilde inceleme altına alınması bekleniyor.

Çin Uzay Ajansı, yörüngeye başarılı bir şekilde giriş yapan Tianwen’in kaydettiği ilk videoyu paylaşarak uzay aracının sağlık durumunun çok iyi olduğunu, önümüzdeki Mayıs ayında aracın kızıl gezegene ayak basacağını ve toplamda 3 ay sürecek çalışmaların başlayacağını dile getirdi.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
F
Furkan Artık 4 yıl önce
Bence aya yeni gidilmiş olabilir(2000 lerden itibaren) Sebebi Neil Armstrong arkadaşları o zamanın şartları ile aya gitmenin imkansız olduğunu söylüyorlar O zamanlar Amerika ve Sovyetler arasında soğuk savaş vardı Sovyetler dünyanın dışına çıktı bu mümkün ama aya 384.403KM gitmek zor Amerika öne geçmek için hile yapmış olabilir Armstrong ölmeden önce oğluna uzayda hiç yıldız görmediğini söylemiş bunlar biraz şüphelendiriyor(Kızmayın bu sadece bir düşünce ama haklıysam Tüm dünyaya kazık atılmış demektir).
E
Ege Şanlı 4 yıl önce
Uzayda yıldız görmemesi gayert normal, aynı gündüz yıldız görmemen gibi. Eğer güneşi görebiliyorsan yıldızları göremezsin. Bu ne dünyada ne de ayda değişir
F
Furkan Artık 4 yıl önce
Webtekno Haberleri Arasında var.
F
Furkan Artık 4 yıl önce
Yanlış bir şey dediysem affedin bende bir insanım Hata yapabilirim.
Y
Yusuf Şahin Yıldız 4 yıl önce
Bu videolar neden bu kadar kalitesiz yapıştırsınlar üstüne bi Şaoımi Mi11 Pluse .
K
Knoxwille Knoxwille 4 yıl önce
Çin malı diye şikayet ediyoruz ama adamlar şaka maka marsa gitti :D
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)