Disney+, Atatürk Dizisi Nedeniyle Boykot Ediliyor: Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi!

62
14
5
4
1
Atatürk isimli dizisini yayınlamak konusunda Ermeni lobisine boyun eğdiği iddia edilen Disney+, son dönemlerin en büyük sosyal medya linçlerinden birini yaşıyor. Sosyal medya kullanıcıları, 3 hashtag ile Disney+'a tepkilerini dile getiriyorlar. Pek çok kişi, üyeliğini kapatmış durumda.

Yaklaşık bir yıl kadar önce Türkiye'ye resmi olarak giriş yapan çevrimiçi akış platformu Disney+, son birkaç gündür önemli bir konu nedeniyle gündemde. Bu konu, pek çoğunuzun bildiği gibi "Atatürk". Uzunca bir süredir proje üzerinde çalışan Disney+, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatılacağı diziyi Disney+ yayınlamama, bunun yerine FOX'ta yayınlama kararı aldı. Ancak bu durum, iddia edilen gerekçeler nedeniyle büyük bir tartışma başlattı.

Tüm detaylarını burada anlattığımız olayla ilgili Disney+ cephesinden resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Gazeteci Candaş Tolga Işık, Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan ile Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanı İbrahim Kalın'ın da konuya dahil olduğunu, Disney+'ın bugün içinde açıklama yapacağını ileri sürdü. Herkesin gözü kulağı Disney+'tan gelecek bu açıklamada...

Ama... Tepkiler dinmiyor: Sosyal medyada Disney+ için boykot çağrıları yapılıyor

Disney+ Atatürk

Ermeni lobilerine boyun eğdiği iddia edilen Disney+, son dönemlerin en büyük sosyal medya linçlerinden bir tanesinin yaşanmasına yol açtı. İnternet kullanıcıları, özellikle de X -namıdiğer Twitter- üzerinden sayısız paylaşım yapıyorlar. Hem de tek bir etiket üzerinden değil. Kullanıcılar, "#Disneyiptalet", "#RespectAtatürk" ve "#Disneyboykot" etiketleriyle sosyal medyada boykot çağrıları yapıyor.

İşte konuyla ilgili yapılan bazı paylaşımlar

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

62
14
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
62
14
5
4
1