Disney+'a Reklamlı Abonelik ve Zam Geliyor: Peki Türkiye Fiyatlarına Nasıl Yansıyacak?

51
23
10
1
0
Bir süre önce ülkemizde hizmet vermeye başlayan Disney Plus ücretlerine zam geliyor. Yeni gelecek zamla birlikte bir de reklamlı abonelik sistemi sunulacak.

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz aylarda Netflix’e reklamlı abonelik sistemi geleceği duyurulmuştu. Ücretli abonelik sistemleri her ne kadar tepki çekmiş olsa da Netflix’in yeni abonelik sistemiyle daha uygun fiyatlı hizmet sunabileceği bildirilmişti. Tabii bununla birlikte pek çok şey gibi abonelik sistemlerine de zam geldi. 

Yine benzer bir haber, bugün abonelik sayısında Netflix’i liderlik koltuğundan indiren Disney Plus’tan geldi. Disney Plus’ın yeni bir reklamlı abonelik sunmak için hazırlıklara başladığı ve bununla birlikte abonelik sistemlerine de zam geleceği bildirildi. 

Disney Plus'a hemen üye olmak için buraya tıklayabilirsiniz!

Disney Plus reklamlı abonelik sistemi 8 Aralık’ta başlıyor 

disney plus

Reklamlı aboneliklerle birlikte daha uygun fiyatlı hizmet sunması beklenen Disney Plus, 8 Aralık’ta yeni abonelik sistemini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Yeni abonelik sisteminin nasıl işleyeceği ve reklamların platformu nasıl etkileyeceği ise şu anda belirsizliğini koruyor. 

Disney Plus Basic adı verilen yeni reklamlı aboneliğin ücretinin ise 7,99 dolar olacak.  

Peki reklamlı abonelik ülkemizde ne kadar olabilir? 

Disney Plus’ın ABD abonelik fiyatı aylık 7,9 dolar ve yıllık 79 dolar. Ülkemizde aynı abonelik sisteminin aylık fiyatı 35 TL ve yıllık 350 TL. Yani ABD satış fiyatlarıyla ülkemiz arasındaki fiyat farkı göz önüne alındığında, yeni reklamlı abonelik sisteminin de eski fiyatla yani 35 TL olarak satışa sunulmasını bekleyebiliriz.  

Tabii bu ücretler şu anki güncel fiyatlar. Ancak zam geldikten sonra reklamlı abonelik sistemi fiyat olarak standart aboneliğin yerini alırken diğer abonelik sistemleri için de bir fiyat güncellemesi olacaktır. Gelecek olan bu yeni zamla birlikte de yeni fiyatların ne olacağına şöyle bir bakalım. 

Disney Plus ücretlerine ne kadar zam gelecek? 

ABD’de 7,99 dolara satışa sunulan standart abonelik paketinin fiyatı 10,99 dolara yükseltilecek ve ismi değiştirilerek Disney Plus Premium olacak. Tabii kur oranıyla artışa bakılarak ülkemizde de yaklaşık 50 TL olmasını yani 15 TL’lik bir zam uygulanmasını bekleyebiliriz. Yine de bu fiyatların ülkemizdeki yansımalarını görmek için bir süre daha beklememiz gerekiyor. Bunların yalnızca bizim kur oranlı tahminlerimiz olduğunu hatırlatalım.  

Disney Plus'a hemen abone olmak ve fırsatlardan yararlanmak için buraya tıklayabilirsiniz!

51
23
10
1
0
Emoji İle Tepki Ver
51
23
10
1
0