Sanat Dünyasına Katılan Yeni Bir 'Eser' Daha: Diyarbakır'da Bir Meydana 'Göğe Yükselen Karpuz' Figürü Dikildi

141
36
14
4
1
Diyarbakır, geçtiğimiz ay gördüğümüz 'karpuz içindeki çocuk' heykelinden sonra 'göğe yükselen karpuz' figürüyle karşımızda. Daha önce bir tır üstünde görüntülenmiş olan heykel şu anda Kayapınar ilçesinde dikilmiş durumda.

Geçmişten günümüze ülkemizde birçok farklı heykel ve figürle karşı karşıya kaldık. Bu heykellere, geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan Nasreddin Hoca heykelini ve yakın zamanda karşımıza çıkmış olan ve daha sonra kaldırılan Diyarbakır’daki ‘karpuz içindeki çocuk’ heykellerini örnek olarak verebiliriz.

Şimdiki haberimizin konusu olan ‘göğe yükselen karpuz’ figürü ise yine Diyarbakır’dan geliyor. Uzunca bir baz istasyonuna yerleştirilmiş olan figürün sosyal medyadan aldığı tepkilere baktığımızda pek de sevildiğini söyleyemiyoruz.

Kayapınar’da bulunan figür, 25 metrelik baz istasyonuna yerleştirildi

Karpuz Figürü

Göğe yükselen karpuz figürü, geçtiğimiz gün bir tır üzerinde taşınırken görüntülenmişti. Şimdiyse Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunuyor. Mastfroş Caddesi’ndeki kavşakta bulunan figür, yaklaşık olarak 25 metre uzunluğundaki baz istasyonuna yerleştirilmiş durumda.

Halkın geri dönüşüne baktığımızda ise başta söylediğimiz gibi figürün çok da iyi geri dönüşler aldığını söyleyemeyeceğiz. Daha önce bahsettiğimiz ‘karpuz içindeki çocuk’ heykeli, firma tarafından eleştiriler dikkate alınarak düzeltilmesi üzere kaldırılmıştı. Sosyal medyadan Diyarbakır’daki ‘göğe yükselen karpuz’ heykeline gelen tepkiler bu düzeltmelerin halkı pek de memnun etmediğine işaret ediyor.

Göğe yükselen karpuz figürü hakkında yapılan paylaşımlar

Karpuz heykeli

Karpuz heykeli

Karpuz Heykeli

Karpuz Heykeli

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/diyarbakir-da-iki-tuhaf-figur-yerini-buldu-349269
141
36
14
4
1
Emoji İle Tepki Ver
141
36
14
4
1