Dünyanın İlk Otonom İşletim Sistemi Oracle Autonomous Linux Tanıtıldı

20
6
1
1
1
Dünya’nın ilk otonom işletim sistemi olarak isimlendirilen Oracle Autonomous Linux, resmi olarak tanıtıldı. Oracle’ın San Francisco’da yaptığı etkinlikte tanıtılan Oracle Autonomous Linux, makine öğreniminden faydalanıyor.

Oracle, Pazartesi günü yaptığı etkinlikte Dünya’nın ilk otonom işletim sistemi olan Oracle Autonomous Linux’u tanıttı. Oracle Autonomous Linux, kendi açıklarını buluyor, tanımlıyor ve açıkların çözümlerini kendisi sunuyor. 

Oracle’ın kurucu ortağı ve CTO’su olan Larry Ellison, San Francisco’da gerçekleştirilen Oracle OpenWorld konferasında, “Otonom çalışma, ikinci nesil bulutun belirleyici teknolojisidir” dedi. Ellison, Oracle Autonomous Linux’un Red Hat uygulamasında değişmeden çalışacağını da söyledi. Larry Ellison, Oracle Autonomous Linux’un otonom çalışmasından dolayı yüksek performans, yüksek güvenilirlik ve güvenlikle çalışacağını söyledi.

oracle autonomous linux

Oracle, düzenlediği etkinlikte Linux ve Windows kullanıcılarının sistemlerini izlemek ve kontrol etmek için kullanabileceği Oracle Cloud Infastructure bileşeni olan Oracle OS Management Service’ı da tanıttı. Oracle OS Management, kullanıcıların ortak yönetim görevlerini yerine getirmek için işletim sisteminin otomatikleştirilmesini sağlıyor. 

Hem Oracle Autonomous Linux hem de Oracle OS Management Service, gelişmiş makine öğrenmesinden faydalanıyor. Oracle Autonomous Linux, otomatik olarak güvenlik güncelleştirmeleri sunuyor. Oracle Autonomous Linux, herhangi biri Oracle kaynaklı bir güvenlik açığından faydalanmak isterse otomatik olarak uyarı sunacak. 

Oracle, iki yıl önce otonom veritabanını tanıtmıştı. Şirket, dünyanın ilk tam ve gerçek otonom özel bulutunu oluşturmak istiyor. 

oracle autonomous linux

Oracle Autonomous Linux, Oracle Cloud ve Oracle Engineered Systems ürünlerine güç veren Oracle Linux’u kendisine temel olarak alıyor.

San Francisco’da gerçekleştirilen Oracle etkinliğinde konuşan Larry Ellison, veri hırsızlığını engellemenin en basit yolunun, verileri otonom bir bulut sisteminde tutmak olduğunu söyledi. Ellison’a göre insan hatası ve veri kaybı olmaması otonom bulut sistemlerinin en önemli özelliği. 

Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte Oracle, Oracle Data Safe dahil olmak üzere bir dizi güvenlik uygulamasını da tanıttı. Yeni tanıtılan Oracle Data Safe’den, Oracle veritabanı hizmeti alan herkes faydalanabilecek. 

Oracle, Oracle Cloud’u geçtiğimiz yıl 12 bölgede kullanılabilir hale getirmişti. Oracle Cloud, şu anda 16 bölgede kullanılabilir halde. Oracle’ın CTO’su Larry Ellison, 2020 itibariyle Oracle Cloud’un 20 bölgede kullanılabileceğini aktardı. 

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/oracle-announces-oracle-autonomous-linux/
20
6
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
6
1
1
1