e-Devlet'in Yeni Hizmeti Sayesinde Kredi Limiti ve Çek Bilgileri Ücretsiz Olarak Görüntülenebilecek

19
17
3
2
1
Birçok vatandaşlık işlemini gerçekleştirebildiğimiz e-Devlet, kredi limiti ve çek bilgilerini ücretsiz olarak öğrenmek isteyenler için yeni bir hizmeti devreye soktu.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hemen hemen tüm resmi işlerini halledebildiği e-Devlet, yepyeni bir hizmetle vatandaşların yüzünü güldürmeyi başardı. Bu yeni hizmetle birlikte her ay bir kez olmak şartıyla kredi limitinizi ve çek bilgilerinizi öğrenebileceksiniz.

Bildiğiniz gibi kredi limiti, risk raporu gibi detaylara ücretsiz olarak erişmemiz imkansızdı. Birlikte çalıştığınız bankalar bile ücretsiz şekilde kredi limitinizi raporlamıyor. e-Devlet'in yeni hizmetinden önce Findeks ve benzeri platformlardan kredi limit bilgilerimizi belirli ücretler karşılığında öğrenebiliyorduk ancak artık buna gerek kalmadı.

Türkiye Bankalar Birliği'yle e-Devlet'in ortak çalışmasının sonucu olarak "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" adlı hizmet dün (14 Mart) aktifleştirildi. Yeni hizmetle birlikte kredi limit bilgilerimizi ve çek bilgilerimizi ücretsiz olarak denetleyebiliyoruz. Peki, bu hizmet nasıl kullanılıyor?

  • Öncelikle TC kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte e-Devlet'e giriş yapmanız gerekiyor.
  • Ardından karşınıza çıkacak ana sayfadaki arama kısmına "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" yazarak hizmetize erişim sağlıyoruz.

  • Arama kısmından hizmete giriş yaptığınızda karşınıza "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" ve "Çek Bilgileri" olarak iki farklı seçenek çıkacak. Bu seçeneklerden birini seçip, ardından hemen altta bulunan butona basıp bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • Açılan bu sayfada hizmetle ilgili bazı bilgiler ve sağ üstteki bir talep butonu yer alacak. Gereken bilgiyi edindikten sonra butona tıklayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer hizmetlerin aksine bu rapor anında size ulaşmıyor. Raporun düzenlenmesi için belli bir süre beklemeniz gerekiyor ve işlem tamamlandığında SMS ile bilgilendiriliyorsunuz.
  • Unutmadan tekrar hatırlatalım; bu hizmeti ayda bir kere kullanma limiti bulunuyor. Başvurunuzu yaptığınızda aynı sayfayı tekrar ziyaret ederseniz aşağıdaki gibi bir manzarayla karşılaşacaksınız.

Bahsi geçen hizmet henüz dün aktifleştirildiği için sistemde yoğunluk yaşanıyor olabilir. Bu sebepten dolayı birkaç gün boyunca rapor talebi oluştururken zorlanabilirsiniz. 

(Düzenleme dipçesi: Bahsi geçen hizmet henüz E-Devlet Mobil uygulamasına getirilmiş değil. Hizmet, Mobil uygulamaya da geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz.)

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/risk-merkezi-raporu-basvurusu-hizmeti-e-devlette-18-30-itibariyle-gorulebilec,u8RDMR4YD02VZ8dH5EIXSQ
19
17
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
17
3
2
1