Electronic Arts, 2020'de Daha Fazla Remaster ve Yeni Oyun Geleceğini Doğruladı

7
2
1
1
0
Electronic Arts, geçtiğimiz günlerde yatırımcılarını bilgilendirme amacıyla yayınladığı finansal raporlarında gelecek yıl için olan mali planlarını açıkladı. Firma, önümüzdeki sene içerisinde yalnızca yeni oyunlar çıkarmayacaklarını, aynı zamanda birçok oyunun remaster versiyonunu çıkaracaklarını belirtti.

Amerika merkezli video oyunu üreticisi Electronic Arts; Battlefield, Need for Speed, FIFA gibi oyunları ile oyuncuların hayatında yer etse de şirketin oyun içi satın alım politikası EA'in kötü bir şöhrete sahip olmasına sebep oluyordu. Şirket, bu kötüye giden şöhretini tersine çevirmek için remaster oyunlar üretmek istemediklerini, bu tür oyunların yalnızca bedavadan para kazanma stratejisi olduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz gün EA, yatırımcılarını bilgilendirmek için yayınladığı finansal raporunda, kendi sözleri ile çok çelişkili olacak bir durum bildirdi. Şirket, 2021 Mali Yılı için yaptığı ileriye dönük açıklamalarda yalnızca yeni oyunlar üretmeyeceklerini, aynı zamanda birçok eski oyunun remaster versiyonlarını da üreteceklerini açıklayarak kendi sözüne ters gelecek bir olaya imza atmış oldu.

2020 yılından itibaren daha fazla oyun tanıtılacak

Electronic Artz

Şirket, sözünü verdiği remaster oyunların yanı sıra birçok yeni oyun tanıtacağını da belirtti. Electronic Arts, "Gelecek sene için henüz duyurmadığımız yeni deneyimler hakkında birçok planımız var. Çoklu platform desteğine sahip oyunlar tanıtmak her zaman için bizim asıl odak noktamız oldu. 2021'e dönük planlarımız ile oyuncuları heyecanlandırmayı dört gözle bekliyoruz" açıklamalarını yaptı.

Şirket, remaster oyunlara geri dönüşünü yakın zamanda tanıttığı Command & Conquer Remaster için yayınladığı bir oynanış videosu ile birlikte doğrulamıştı. Bunun yanı sıra şirketin ne tür yeni oyunlar tanıtacağı henüz bilinmese de en az bir tane yeni bir spor oyunu tanıtılması bekleniyor. Şirket, iki adet henüz duyurulmayan yeni EA Ortaklığı ile birlikte üçüncü parti geliştiricilerin oyunlarının da EA tarafından yayınlanacağını doğruladı. Electronic Arts yaptıkları bu açıklamalarla kendi sözlerine karşı çıkmış olsa da şirketin eski oyunlarını seven kişiler için bu açıklamalar sevindirici olacaktır.

Command & Conquer Remastered için yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://www.dualshockers.com/ea-remasters-new-ip-2020-mass-effect/
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0