Elektrikli Mini Cooper'lar Tanıtıldı: İşte Fiyatları ve Özellikleri

29
7
4
2
2
BMW, yeni tamamen elektrikli 2020 model MINI Cooper SE’yi geçtiğimiz pazar tanıttı. Aracın temel modelinin fiyatı 29.900 dolar olarak açıklandı.

BMW’nin ikonik otomobili MINI Cooper artık elektrikli hale geliyor. Alman firma, popüler otomobilin elektrikli versiyonunu tanıttı. Yapılan tanıtımda aracın teknik özellikleri de açıklandı. 

2020 MINI Cooper SE, 29.900 dolar (artı nakliye) gibi bir fiyatla piyasaya çıkacak. Bazı Amerikalı müşteriler, federal vergi kesintileri gibi avantajları kullanarak aracı 19.700 dolar gibi fiyatlara satın alabilecek. 

Tasarımcısının hayallerine uygun

mini cooper se

Bugün en ikonik otomobillerden olan Mini’leri tasarlayan Sir Alec Issigonis, ilk Mini’yi tasarlarken “erişilebilir, çevre dostu, verimli ve kullanması eğlenceli bir otomobil" yapmak istediğini söylemişti. Yeni Cooper da bu anlayışı devam ettiriyor.

Tasarımda aracın ikonik özellikleri çok büyük oranda korunurken ana hatları da değiştirilmedi. Aracın yol tutuş, sürüş hissi gibi özellikleri de aynı şekilde korundu. Elektrikli modeller de gayet benzinli modelleri andırıyor. 

Şehir içinde kullanılması amacıyla üretilen bu MINI Cooper’ların motorları 181 beygir ve 0'dan 100’e çıkmaları 6,9 saniye sürüyor. Aracın menzili ise 235 km ile 270 km arasında değişiyor. Bu menzil diğer elektrikli otomobillere kıyasla biraz düşük olsa da şehir içi kullanımda gayet yeterli. 

En yüksek hızı saatte 150 kilometre civarında olan MINI Cooper SE, anahtarsız giriş, aktif sürücü yardımcısı, çarpışma uyarı sistemi, enerji tasarruflu ısı pompası gibi çeşitli özelliklere de sahip. Diğer elektrikli otomobiller gibi sessiz çalışan bu model de dışarıya yapay olarak ses veriyor. Bu sesin amacı da yayaları korumak. 

Şehir içi ulaşımda iddialı

mini cooper se

2014 yılında yenilenen iki kapılı MINI modelleriyle neredeyse aynı görünüşe sahip olan araçta zemin yaklaşık 2 santimetre daha yüksekte. Bu durumun sebebi ise aracın bataryalarının orta-alt kısımda yer alması.

Proje yöneticisi Elena Eder, “Şehir içi ulaşım kesinlikle MINI Cooper SE’nin en büyük güçlerinden bir tanesi.” derken, aracın yapısının da dinamik performans ve pil ömrüne katkıda bulunduğunu belirtti. 

7,4 kW’lık AC şarj bağlantısı sayesinde aracın tamamen şarj olması ise 4 saat sürüyor. Sadece 35 dakikalık 50kW DC şarj ile araç batarya doluluk oranı %80’i buluyor. Firma temsilcileri bu durumu “araç yemek arasında şarj olabiliyor” şeklinde açıklıyor. Frenler de enerjiyi geri dönüştürecek teknolojilerle donatılmış durumda. 

Aracın içinde ise ilk olarak ön paneldeki göstergeler göze çarpıyor. Dijital göstergeler, yığın olarak bir araya toplanmış düğmeler ve çevrilebilir kumandalar ile aracın ön konsolu epey kalabalık gözüküyor. Aracın bagaj kapasitesinin ise 211 litre olduğu, arka koltuğun yatırılması halinde bu hacmin 731 litreye çıktığı belirtiliyor. 

Yeni, elektrikli 2020 model MINI Cooper SE, 2020 yılının mart ayında mağazalarda olacak. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/bmw-unveils-fully-electric-mini-cooper-available-2020-2019-10
29
7
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
7
4
2
2