Elon Musk: "İnsan Beynini Bilgisayara Bağlayacak Arayüz Çok Yakında Gelecek"

45
10
0
0
0
Elon Musk: "İnsan Beynini Bilgisayara Bağlayacak Arayüz Çok Yakında Gelecek"
Elon Musk, beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren Neuralink ile ilgili bilgi isteyen bir takipçisine 'çok yakında' diyerek heyecan yaratmayı başardı.

Tesla, SpaceX ve daha birçok şirketin kurucusu olan Elon Musk, 21. yüzyılın en çok başarılı ve yenilikçi iş adamlarından biri olarak kabul ediliyor. Musk, yenilikçi fikirleriyle teknolojiyi ilerletiyor olsa da bazı fütüristik fikirleriyle de eleştirilerin odak noktası haline gelebiliyor. Musk’un fazlasıyla eleştirildiği konulardan biri de yapay zeka konusunda ortaya attığı teoriler.

Elon Musk’a göre yapay zeka, yeterince geliştiğinde insanlara birer evcil hayvan gözüyle bakacak ve dolayısı ile insanlara olan ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. ‘Bir ev kedisi olma fikrini sevmiyorum’ diyen Elon Musk, bu duruma çözüm olarak insanlar ile makineler arasında iletişimi mümkün kılacak bir arayüz geliştirilmesi gerektiği düşüncesinde.

Musk, 2016 yılında kurduğu Neuralink adlı giriş şirketi ile beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiriyor. Bu mümkün olduğunda insan beyni, direkt olarak bilgisayarlar ve yapay zeka ile iletişim kurabilecek. Kulağa oldukça fütüristik gelen bu arayüzü tahmin ettiğimizden çok daha erken görebiliriz.

Bir Twitter kullanıcısının Neuralink ile ilgili yeni bir bilgi talebine ‘Çok yakında’ şeklinde yanıt veren Elon Musk, bu fütüristik fikre inananları heyecanlandırmayı başardı. Açıkçası Neuralink’in beyin-bilgisayar arayüzü konusunda hangi aşamada olduğu tam olarak bilinmiyor fakat bunun bir gün gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/elon-musk-twitter-neuralink-brain-machine-interface-computer-ai-a8880911.html
45
10
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
45
10
0
0
0