Elon Musk, Bu Sefer de Neuralink Çalışanlarına Baskı Yapıyor: ‘Kafanda Bomba Varmış Gibi Çalış’

16
5
3
2
0
SpaceX ve Twitter gibi şirketlerin CEO'su Elon Musk'ın, Neuralink projesinde çalışan mühendisleri daha hızlı çalışmaları için zorladığı iddia edildi. Musk'ın çalışanlara "Kafanda bomba varmış gibi çalış" dediği de iddia edildi.

Geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın, şirketin genel merkezine yatak odaları kurdurduğu ve bunu geç saate kadar çalışan çalışanlar için yaptığının iddia edilmesi olay olmuştu. Hatta bazı kaynak Musk’ın çalışanlarını kovulmakla tehdit ederek uzun saatler çalıştırdığını bile iddia etmişti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ünlü milyarder, Neuralink’in çiplerini önümüzdeki 6 ay içinde insanlarda test etmeye başlayacaklarını açıkladı. Bugün ortaya atılan bir iddia ise Musk’ın Neuralink projesinde çalışan mühendislere de baskı kurduğunu iddia ediyor.

“Kafana bomba bağlıymış gibi çalış”

Geçtiğimiz günlerde isimsiz bir Neuralink mühendisi, Elon Musk’ın onlara “Daha hızlı çalışmalısınız. Kafanıza bomba bağlıymış gibi düşünün ve öyle çalışın.” dediğini iddia etti. Musk’ın bunu beyine takılacak bir çipi geliştiren mühendislere söylemesi ise oldukça ironik. Ayrıca geçtiğimiz aylarda başka bir Neuralink çalışanı da Musk’ın çalışanları uzun mesailerde çalışmaları için zorladığını ve projeleri belirlenen zamana kadar teslim etmek için çalışanların mola bile vermeden çalıştığını iddia etmişti.

Musk her ne kadar bu iddiaları reddetse de Twitter, SpaceX ve Tesla çalışanlarının birçoğu Musk’ın kendilerini zorladığını iddia etmişti. Musk ise geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada çalışanlarını kastederek “Çok yavaş çalışıyorlar. Bu beni çıldırtıyor!” demişti.

Dahi milyarderin Neuralink çalışanlarını bu kadar zorlamasının sebebi ise şirketin son yıllarda Synchron isimli rakibi ile olan yarışta geri düşmesi. Musk’ın açıklamasına eğer Neuralink projesi önümüzdeki 6 ay içinde insanlı testlere başlayamazsa tüm şirket çöpe gidebilir.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-neuralink-work-faster-imagine-bombs-strapped-heads-report-2022-12
16
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
3
2
0