Emniyet Genel Müdürlüğü Mülteci Paylaşımlarına İnceleme Başlattı: Sessiz İstila'nın Yapımcısı Hande Karacasu Gözaltına Alındı

142
61
5
1
1
Emniyet Genel Müdürlüğü, son günlerde Türkiye gündeminin ana tartışma konusu olan mültecilerin paylaşım yaptığı hesaplar hakkında önemli açıklamada bulundu. EGM, bazı hesapların kendini mülteci gibi göstererek iç karışıklığa neden olmayı amaçladığını belirtti.

Ülkemizde uzun süredir zaman zaman gündeme gelen sığınmacı ve mülteci sorunu, özellikle son haftalarda sosyal medyada yayımlanan görüntülerle daha da yoğun bir şekilde tartışılmaya başladı. Her geçen gün mültecilere yönelik yeni iddialar ortaya atan görüntüler paylaşılmaya devam ederken, bugün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından paylaştığı basın açıklamasında bazı hesapların kendilerini ‘Afgan, Pakistanlı’ hesaplar gibi gösterdiğini ve ülkede iç karışıklık çıkarmak amacıyla paylaşım yaptıklarını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün söz konusu açıklaması şu şekildeydi:

"Gerekli incelemeler başlatılmıştır"

emniyet genel müdürlüğü

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. 

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında sosyal medya platformlarında açık kaynaklardan kolaylıkla elde edilebilecek provokatif görüntüler ile kendilerini 'Afgan, Pakistanlı' hesaplar gibi göstererek ülkemizde iç karışıklık çıkarmak amacıyla dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüş olup gerekli incelemeler başlatılmıştır.

Bu ve benzeri operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Açıklamanın hemen ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yeni bir basın açıklaması daha geldi:

egm basın açıklaması sessiz istila

YouTube'da yayınlanan 'Sessiz İstila' adlı göçmen ve sığınmacıları konu edinen kısa film, kısa bir süre önce yayınlanmasına rağmen yüzbinlerce kişi tarafından izlenmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, videonun sığınmacıları ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle ettiğini ve gerçekleri çarpıttığını belirterek konuyla ilgili yasal işlemleri başlattı.

Provokatif bir yaklaşımla yapıldığı söylenen paylaşımla ilgili yapımcı Hande Karacasu Sakarya'da, hesabın yöneticisi olduğu belirtilen Militer Doktrin kullanıcı adlı şahıs İstanbul'da gözaltına alındı. 

Türkiye'de sosyal medya paylaşımları üzerine yaşanan tartışmalardan bazıları şu şekildeydi:

142
61
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
142
61
5
1
1