Fiyatına Anlam Veremeyeceğiniz, 2019 Yılının En Pahalı 10 Cep Telefonu

97
34
13
9
8
Akıllı telefonlar ucuz ürünler değil. Ancak bu haberimizde bahsedeceğimiz cep telefonları, sadece dünyanın en zengin insanlarına hitap ediyor. Haydi hep birlikte 2019 yılının en pahalı cep telefonlarına yakından bakalım.

Türkiye'de iyi bir akıllı telefon almanın ekonomik olarak zorluğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Çünkü satın almak istediğimiz akıllı telefonlar ithal ediliyor ve bu da akıllı telefonların fiyatının döviz kuruna endeksli olduğu anlamına geliyor. Bunun üzerine bir de vergiler ve diğer ek kalemler eklendiği zaman akıllı telefonların fiyatları alıp başını gidiyor.

Fakat sizlerle şimdi paylaşacağımız 10 telefon modeli, dünyanın neresinde yaşayacak olursanız olun sizi ekonomik olarak zorlayacak cinsten. Çünkü paylaşacağımız telefonların fiyatları, birkaç yüz dolar değil, birkaç yüz bin dolardan başlayan etiketlere sahip. Bir akıllı telefona bu kadar çok para vermek akıl karı bir iş mi bilinmez ancak bu telefonların tasarımcıları, akıllı telefonlarıyla gurur duyuyor olmalılar. Dilerseniz hemen, 2019 yılının en pahalı 10 cep telefonuna yakından bakalım.

Vertu Signature Cobra (360 bin dolar)

Vertu Signature Cobra

Fazlasıyla ilginç bir tasarıma sahip olan Vertu Signature Cobra, 2019 yılının en pahalı cep telefonlarından en ucuzu. 360 bin dolar karşılığında sahip olunabilen bu cep telefonu, Fransız kuyumcu Boucheron tarafından tasarlanmış. Cep telefonunun üzerinde 439 yakut, 2 zümrüt, bir beyaz bir de şeffaf elmas bulunuyor. Ayrıca telefonun kasası, altın kaplamaya sahip. Telefonun üzerindeki kobra şekli ise dikkatlerden kaçmıyor.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot (1 milyon dolar)

pahalı telefonlar

Aslına bakacak olursak bu cep telefonu, dünyaca ünlü Tasarımcı Gresso tarafından 2005 yılında tasarlandı. Telefonun gün yüzüne çıkmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala dünyanın en pahalı akıllı telefonlarından bir tanesi. Telefonu bu kadar pahalı yapan esas şey ise telefonun dünyanın en pahalı ahşabından üretilmiş olması. Öyle ki telefonun arkasındaki koyu renkli ahşap, 200 yıllık bir ağaca ait. 

Telefonun tuş takımı elle cilalanmış ve safir ile kaplanmış. Ayrıca bu telefonun ön yüzeyinde 180 gram altın ve siyah elmaslar da bulunuyor. 1 milyon dolar karşılığında satın alabileceğini bu telefon, uzunca bir süre daha dünyanın en pahalı cep telefonları arasında olma ünvanına sahip olacakmış gibi görünüyor.

Goldvish Le Million (1.13 milyon dolar)

pahalı akıllı telefonlar

Bu ürün bir akıllı telefondan ziyade antika bir hançere benziyor. Emmanuel Guliet tarafından tasarlanan ve 2006 yılında piyasaya sürülen bu cep telefonu, 120 ayar VVS-1 sertifikalı elmas ve 18 ayar beyaz altınla kaplanmış durumda. Ayrıca çok paranız olsa bile bu cep telefonunu satın alabilmek için özel bir başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurunuz onaylanırsa böyle bir cep telefonuna sahip oluyorsunuz.

Diamond Crypto Smartphone (1.3 milyon dolar)

pahalı akıllı telefonlar

Bu cep telefonunun bu kadar pahalı olmasının nedeni platin, elmas ve altın maddeden oluşuyor olması. Çünkü telefonun her yeri platinle ve elmas taşlarla kaplı. Ayrıca bu telefon, özel bir şifreleme sistemine de sahip ve böylelikle zenginlerin verileri, daima güvende oluyor. Tüm bu özelliklerine ek olarak bu cep telefonu, "Windows CE" ismindeki bir işletim sistemiyle çalışıyor.

iPhone 3G Kings Button (2.5 milyon dolar)

Dünyanın en pahalı akıllı telefonları

Peter Aloisson tarafından hazırlanan bu tasarımın bu kadar pahalı olmasının nedeni 18 ayar altın ve elmas taşlar. Öyle ki bu telefonda tamamen el ile kesilmiş ve el ile yerleştirilmiş olan 138 adet pırlanta bulunuyor. Bu pırlantaların etrafında ise beyaz, sarı ve gül renginde altınlar bulunuyor.

Supreme iPhone 3GS (3.2 milyon dolar)

Dünyanın en pahalı cep telefonları

Stuart Hughes'in elinden çıkan bu iPhone, dünyanın en nadir mücevherlerine sahip. 271 gram 22 ayar altının bulunduğu bu akıllı telefon ayrıca nadir bulunan Kashmir altınını da içeriyor. Ön kısmında 136 elmas taşının bulunduğu iPhone 3GS, arka kısmında ise 53 elmas daha bulunduruyor. Bu elmasların arasında nadir bulunan 7.1 ayar bir elmas taşı da var. 

Diamond Rose iPhone 4 (8 milyon dolar)

Rose iPhone 4

Yine Stuart Hughes'ın elinden çıkan bu tasarım, adeta elmaslarla bezeli. Öyle ki telefonun arka kısmında bulunan logoda 53 elmas bulunuyor. Telefonun yan kısımlarında ise toplam 500 adet elmas bulunuyor ve bu elmasların hepsi de 100 karat. Telefonun menü tuşunda da özenle yerleştirilmiş bir elmaslar kümesi bulunuyor ve bu elmasların tam ortasında, 7.4 ayarlık bir pembe elmas yer alıyor.

Elite Gold iPhone 4S (9.4 milyon dolar)

iPhone 4s

Görmekte olduğunuz bu iPhone 4S de Stuart Hughes imzalı. Telefonun kenarlarındaki çerçeve tamamen el yapımı ve elmaslarla bezeli durumda. Hughes bu tasarımında toplam 500 adet elmas kullanıyor. Ancak bu tasarımdaki tek gizem elmaslar değil. Hughes'ın bu iPhone 4S tasarımında gerçek dinozor kemiği gibi değerli taşlar da bulunuyor.

Black Diaomond iPhone 5 (15.3 milyon dolar)

iPhone 5

Stuart Hughes, bu kez de bir iPhone 5 ile karşımızda. Hughes'ın bu tasarımında da elmas taşlar dikkatlerden kaçmıyor. Ancak tasarımcı, bu kez 600 elmas kullanmış durumda. Telefonun arka kasası ise 24 ayar altından oluşuyor. Bu telefon şu sıralar, Çinli bir iş adamının cebinde bulunuyor.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond (48.5 milyon dolar)

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

Listemizin birinci sırasında Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond bulunuyor. Bu iPhone 6'nın fiyatı tam 48.5 milyon dolar ve şu sıralar dünyanın en zengin insanlarından olan "Mukesh Ambani"nin eşi Nita Ambani'nin ellerinde. Telefonun neden bu kadar pahalı olacağı konusuna gelecek olursak; her şeyden önce bu akıllı telefonun çerçevesi 24 ayar altından üretilmiş durumda. Ayrıca telefonun arkasında 18 ayar tek kesim pembe elmas da bulunuyor.

Kaynak : https://justrichest.com/most-expensive-cell-phones-in-2019/
97
34
13
9
8
Emoji İle Tepki Ver
97
34
13
9
8