Dünyanın En Popüler Akıllı Telefon Markaları Belli Oldu: Apple, Yeniden Tahta Oturdu!

17
7
2
1
1
Eylül 2022 ila Şubat 2023 aralığında, tüketicilerin en çok tercih ettikleri akıllı telefon markaları belli oldu. Apple ile Samsung rekabetinin kazananı, bu süreçte el değiştirdi ancak pazarın geneline baktığımızda, bu iki markanın pazara hakim olduklarını görüyoruz.

Dünyanın en popüler araştırma şirketlerinden GlobalStats, Eylül 2022 ila Şubat 2023 aralığında en çok tercih edilen akıllı telefonlar üzerinden bir rapor yayınladı. Atlas VPN ekibi tarafından analiz edilen rapor, akıllı telefon dünyasında dengelerin değiştiğini gözler önüne seriyor. Zira Samsung ile Apple arasındaki çekişmenin galibi, Şubat 2023 itibarıyla Apple.

Az sonra sizlerle paylaşacağımız veriler, akıllı telefon dünyasına iki markanın hakim olduğunu gözler önüne seriyor. Bu markalar, az önce de bahsettiğimiz Samsung ile Apple. Ancak ikili arasındaki rekabet, bir süreklilik haline gelmiş gibi görünüyor. Çünkü her iki marka da makası açamıyor. Ayrıca bir süre Samsung öndeyken, Apple Samsung'u geçiyor. Sonra da bunun tam tersi durum yaşanıyor.

İşte dünyanın en popüler akıllı telefon markaları:

en popüler akıllı telefon markaları

  • Apple: %27,1 pay.
  • Samsung: %26,75 pay.
  • Xiaomi: %12,29 pay.
  • OPPO: %6,86 pay.
  • Huawei: %4,84 pay.

Şubat 2023'e ait sonuçlara baktığımızda, Apple ile Samsung arasında ufak da olsa bir fark olduğunu görüyoruz. Bu iki marka, tüm pazarın yüzde 53,85'ine hakimiyet sağlamış durumda. Pazardaki diğer tüm markaları topladığımız zaman bile Samsung ile Apple'ın popülaritesine ulaşamıyoruz. 

Peki Eylül 2022'deki durum nasıldı?

samsung vs. apple

Paylaşılan veriler, Eylül 2022'de Samsung'un yüzde 0,61 puanla Apple'ın önünde olduğunu gözler önüne seriyor. Buna göre; Apple'ın o dönemlerdeki pazar payı yüzde 27,8'ken, Samsung'un pazar payı ise yüzde 28,41'di. Şubat 2023 itibarıyla ise Apple, Samsung'un yüzde 0,35 puanla önünde bulunuyor. Apple'ın bu süreçte önde olmasını sağlayan esas etken, eylül ayında iPhone 14 satışlarının başlamış olması.  

GlobalStats tarafından paylaşılan verileri analiz eden Atlas VPN, dünya çapında 6.84 milyar akıllı telefon kullanıcısı bulunduğunu açıkladı. Bununla birlikte; tüketicilerin 1.85 milyarlık bölümü iPhone, 1.82 milyarlık bölümü ise Samsung marka telefon kullanıyor. Analistler, marka imajının, müşteri sadakatinin ve pazarlama stratejilerinin Apple'ı yukarı taşımaya devam edeceğini, Samsung'un ise kendini yenilemek zorunda kalabileceğini düşünüyorlar. 

17
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
2
1
1