Epic Games, 'Apple Karşıtı' Fortnite Turnuvası Başlatıyor [Siz de Katılabilirsiniz]

84
39
9
2
1
Epic Games-Apple-Google arasında yaşanan savaş giderek daha da sertleşirken, Epic Games'ten yeni bir hamle geldi. Şirket, 23 Ağustos'ta "#FreeFortnite" başlıklı bir turnuva düzenleyeceğini ve bu turnuva kapsamında "Apple karşıtı" ödüller dağıtacağını açıkladı. Turnuvaya herkes katılabiliyor.

Video oyun endüstrisinin son dönemlerdeki bir numaralı gündem maddesi, hiç şüphesiz Epic Games-Google-Apple arasında patlak veren tartışma. Epic Games'in Fortnite Mobile'ın iOS ve Android sürümlerine eklediği uygulama içi ödeme sisteminin, Apple ve Google'ı rahatsız etmesi üzerine patlak veren tartışma, tarafları çok sert bir şekilde karşı karşıya getirdi.

Aslına bakacak olursak bu olayın temeli, paraya yatıyor. Google ve Apple, mağazalarında yer alan uygulamalara yapıdan ödemelerden pay alıyor. Ancak Epic Games, oyuncuların uygulama içinden satın alım yapmasını sağlayarak Apple ve Google'ı bypass etti. İşte bu da tartışmaların başlamasına neden oldu. Yaşanan son gelişme, gerilimin giderek yükseldiğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Epic Games Google ve Apple

Epic Games, Fortnite Mobile'ın App Store'dan kaldırılması üzerine bir video paylaşarak Apple'la acayip dalga geçmişti. Hatta o dönemlerde aktardığımız gibi şirket bir internet sayfası oluşturmuş, "#FreeFortnite" başlıığıyla bu konuyla ilgili açıklamalar yapıyordu. Epic Games hayranları da bir süredir, bu konu etiketini kullanarak sosyal medya platformları üzerinden Google ve Apple'a çatıyorlar.

Epic Games'ten ödüllerle dolu Fortnite turnuvası

Yaşanan son gelişmelere göre Epic Games, yine #FreeFortnite başlığıyla bir Fortnite turnuvası düzenleyecek. 23 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan bu turnuvada "Apple karşıtı" ödüllere yer verilecek. Örneğin oyuncular, bu turnuvada kötü görünümlü bir elma kaplaması, ayrıca gerçek bir Fortnite şapkası kazanabilecekler. Ancak ödüller bununla sınırlı değil. #FreeFortnite turnuvası kapsamında oyuncular, Alienware marka dizüstü bilgisayar, Samsung Galaxy Tab S7, OnePlus 8, Xbox One X, PlayStation 4 Pro ve Nintendo Switch kazanma şansına sahip olacaklar.

FreeFortnite

Dileyen herkes, bu turnuvaya katılabiliyor

Turnuvaya katılmak isteyen oyuncuların, 23 Ağustos'ta oyun içerisinde yer alan "Rekabet" menüsüne gitmeleri, ardından da #FreeFortnite Kupası oyun modunu seçmeleri gerekiyor. Oyuncular, dört saat boyunca en fazla 12 karşılaşmaya girecekler ve bu karşılaşmalarda toplayacakları puanlarla da az önce bahsettiğimiz ödüllerden bir tanesini kazanma şansı yakalamış olacaklar.

Fortnite ekibi, 23 Ağustos'taki turnuva için bir blog gönderisi hazırladı. Hazırlanan gönderiye baktığımız zaman turnuvada 10 puan toplayan tüm oyunculara "Sert Kodaman" olarak isimlendirilen ve Apple'ı tasvir eden bir kıyafet dağıtılacak. Bölgesel olarak en fazla puanı toplayan oyuncularaysa gerçek Fortnite şapkası verilecek. Bu etkinlikle ilgili tüm detayları incelemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak geliştirici ekibin oluşturduğu blog gönderisine ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/20/21394834/epic-fortnite-apple-freefortnite-tournament-prizes
84
39
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
84
39
9
2
1