Facebook, İnsanları Oyun Karakterlerine Dönüştüren Bir Teknoloji Üzerinde Çalışıyor

14
4
1
1
0
Facebook'un sinir ağlarına bağlanarak yaptığı çalışmalarda, insanları oyun karakterine çevirebildiği belirtildi. İnsanlardan oluşturulan oyun karakterleri, kontrol edilebiliyor.

Facebook yapay zeka araştırma ekibinin, insanları oyun karakterlerine dönüştürebilen bir teknoloji üzerine çalıştıkları belirlendi. Vid2Play ismi verilen yapay zeka, insanların rastgele videolarını analiz edebiliyor. Ettiği analizler sonucunda bunları karakterler haline getirebiliyor ve kontrol edilebilmesine olanak tanıyor. 

80'li yıllarda ortaya çıkan ve bilgisayar çağıyla birlikte yok olmaya yüz tutan FMV (Full Motion Video) olarak adlandırılan bir oyun türü vardır. Bu tür, oyunların video şeklinde çekilmesiyle olur. Gerçek insanlar belirli bir sahneyi canlandırırlardı ve yaptığı tercihlerle oyunu sürdürürdü. Facebook'un üzerinde çalıştığı bu yapay zeka da aslında FMV'lerin geliştirilmiş versiyonu denilebilir. Vid2Play yapay zekası aslında, FMV'lerin kontrol edilebilmesine olanak veriyor.

Vid2Play yapay zekası şöyle çalışıyor. Pose2Pose ve Pose2Frame olarak adlandırılan iki ağ bulunuyor. Pose2Pose, yapılan hareketin ne olduğunu anlama işlemini yapıyor. Tenis, dans, koşu, yüzme gibi hareketlerin analizi burada yapılıyor. Pozlamalar sayesinde hareketler detaylı bir şekilde analiz ediliyor ve sisteme yerleştiriliyor. Pose2Frame ise hareketin kaynağında olan kişiyi, gölgesi ve eğer varsa elinde tuttuğu bir nesne ile birlikte o an ki görüntüden süzüyor. Süzme işleminden sonra bunu minimalize ederek yeni bir sahneye aktarıyor. Aktarmış olduğu yeni sahne üzerinde karakter, klavye ve mouse aracılığıyla kontrol edilebiliyor. 

Facebook'un üzerinde çalıştığı yapay zeka hakkında bir video;

NVIDIA'nın da buna benzer bir şekilde gerçek videoların sanallaştırılması üzerine bir yapay zeka geliştirdiği zaten biliniyordu.

Sol tarafta gerçek bir videodan alınan kesitin sağ tarafta sanallaştırılmış halini görebilirsiniz. Daha iyi anlaşılabilmesi açısından NVIDIA'nın yapay zekasının video hali ise şöyle;

İki dev şirket hazırlıklarını tamamlayıp güçlerini birleştirirlerse, Grand Theft Auto gibi sanal dünya oyunları için yeni bir çağa geçilmiş olur. Kim bilir belki GTA'nın 8-9 gibi sürümlerinde böyle bir teknolojiden faydalanılır ve bizler de Amerika'nın bir eyaletini avucumuzun içi kadar iyi biliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/19/facebook-ai-game-characters-from-video/
14
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
1
1
0