Facebook, Instagram ve YouTube Eski Birer Cihaz Olsaydı Nasıl Görünürdü?

76
27
9
5
4
Modern dünyanın en çok kullanılan mobil uygulamaları internet öncesi zamanda olsaydı nasıl görünürlerdi? Bu sorunun cevabını grafik sanatçısı Shang Lam çizdiği görsellerle göstermeye çalışıyor. Gelin hep beraber bu görsellere birlikte göz atalım.

Instagram, Spotify ve YouTube, yüksek teknolojinin modern internet hizmetleri olabilir ancak hepsinin kökleri analog teknolojinin bir dönemine dokunuyor. Sheng Lam isimli bir sanatçı, bu hizmetlerin gerçekte geçmiş dönemde yapılsalardı Instagram markalı bir Polaroid kamera, Spotify kasetçalar veya YouTube’un renk düzenine sahip VHS kasetçaların nasıl olacağını hayal etti.

Facebook (Phasebook)

facebook

Instagram (instogram)

Instagram

 

Kotaku tarafından bu haftanın başlarında paylaşılan konsept sanatçısı Sheng Lam’ın tasarımları, dayandıkları servislerin her birini teknik olarak adlandırmıyor ancak SoundCloud için ‘SoundKloud’ veya YouTube için ‘YooTube’ ismini kullanıyor.

YouTube (YooTube)

youtube

SoundCloud (SoundKloud)

soundcloud

Lam’ın anime tarzındaki çizimleri, Netflix ve Twitter’ın internet öncesi çağda nasıl görüneceğini hayal etmek açısından oldukça ikna edici bir iş çıkarmayı başardı. Netflix (Netflex), eski, büyük bir tüplü televizyona benzerken Twitter (Tweeter) ise Mors alfabesini kullanarak mesajları göndermek için kullanılan bir Telgraf cihazı görünümünde. SoundCloud’un müziğini kendin yap bakış açısına vurgu yapması, sıradan bir kasetçalar hizmeti olan Spotify’dan daha ilgi çekici görünüyor.

Twitter (Tweeter)

twitter

Netflix (Netflex)

netflix

Spotify (Potify)

Kaynak : https://www.theverge.com/tldr/2019/7/14/20690451/spotify-youtube-facebook-artist-sheng-lam-retro-anime-tech-illustrations-concepts
76
27
9
5
4
Emoji İle Tepki Ver
76
27
9
5
4