Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın Birleşmesine Engel Çıktı

22
9
5
5
1
Bu yılın başlarında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’ün, şirket çatısı altındaki WhatsApp, Instagram ve Messenger’ın mesajlaşma altyapısını birleştirmeyi planladığına dair bazı raporlar kamuoyuna yansımıştı; ancak Facebook kurucunun bu hevesi kursağında kalabilir.

Yakın zaman önce yeni kurumsal logosunu tanıtan Facebook, bünyesindeki WhatsApp ve Instagram gibi diğer servislerini amiral gemisi uygulamasından ayırmak istiyor. Facebook’u bir uygulamadan ziyade kurumsal bir kimlik olarak görünmesini isteyen ABD’li şirket, yeni logosunu sahibi olduğu çeşitli hizmetlere ve ürünlere eklemeye başladı.

Bu yılın başlarında çıkan bazı raporlar, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’ün, Facebook'un üç mesajlaşma servisi WhatsApp, Instagram ve Messenger'ın altyapısını birleştirmeyi planladığını ortaya koymuştu. Plana göre her üç uygulama da bağımsız olarak yoluna devam edecek; ancak aynı mesajlaşma altyapısında. 

Facebook Whatsapp

Bu doğrultuda üç uygulama için yeni bir ‘Gizlilik Odaklı Vizyon’ belirleyen sosyal medya devi; kullanıcı gizliliği, daha iyi şifreleme, daha iyi veri kontrolü ve güvenli veri depolama gibi birkaç temel ilkeye odaklanmıştı. Bununla birlikte, Facebook'un skandallarla dolu geçmişi ve kullanıcı verilerini ele alış biçimi, şirketin bu birleşme sürecinde önemli engellerle karşılaşmasına neden olabilir.

The Wall Street Journal’dan gelen yeni bir rapora göre ABD’li yetkililer, Facebook’un sahip olduğu ürünlerle pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığından şüpheleniyor. Federal Ticaret Komisyonu (FTC) şirketin uygulamalarını birleştirirken benimseyeceği politikaya odaklanacak ve bu olayın piyasadaki rekabeti ne ölçüde etkileyeceğini araştıracak. FTC’den gelecek olumsuz bir rapor, Zuckerberg’ün hayaline sekte vurabilir.

Habere göre FTC, Facebook'un bu politikasının diğer benzer hizmetlerin sosyal medya deviyle rekabet etmesini önlemesinden endişe duyuyor. Daha önce buna benzer endişelerin yersiz olduğunu ifade eden Facebook, The Wall Street Journal’ın yeni raporuna yönelik henüz bir yorumda bulunmadı. FTC’nin sosyal medya devine dava açıp açmayacağı, hazırlanacak raporların ardından belli olacak. 

Kaynak : https://www.xda-developers.com/u-s-block-facebook-integrating-whatsapp-instagram-messenger/
22
9
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
22
9
5
5
1