Spotify Yerine YouTube Music'e Abone Olmanız İçin 5 Neden

73
27
12
5
2
YouTube Premium, içerisinde sınırsız erişim sunduğu YouTube Music desteğini de beraberinde sunuyor. Peki Spotify ya da diğer müzik uygulamalarını kullananlar, YouTube Music'te hangi ekstra özelliklerle karşılaşacaklar?

1 yıldan daha uzun bir süredir kullanımda olan YouTube Premium, birkaç gün önce ülkemizde de hizmet vermeye başladı. Reklamsız, arka planda oynatmaya izin veren ve bazı özel içeriklere sahip olan YouTube Premium, beraberinde Google'ın Spotify rakibi müzik hizmeti YouTube Music'i de getiriyor. İlk 3 ay boyunca tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan YouTube Premium, daha sonrasında ise Spotify ve Apple Music ile benzer fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

Müzik servisleri arasında kullanıcılar tarafından en çok sevilen ve en çok kullanılan uygulama konumundaki Spotify, Google'ın bu hamlesiyle birlikte ülkemizde Apple Music'ten sonra bir rakibe daha kavuşmuş oldu. Peki Spotify yerine YouTube Music tercih etmek için ne gibi sebepler bulunuyor?

Spotify yerine YouTube Music'i tercih etmek için 5 neden:

1. Daha geniş müzik arşivi:

youtube music

Spotify'ın müzik kütüphanesinde 40 milyonu aşkın içerik bulunuyor. Canlı performanslar, şarkıların cover versiyonları gibi müzikleri de barındıran bu sayı YouTube ile kıyaslandığında biraz düşük kalıyor. Çünkü YouTube, Spotify'da bulunan ve resmi olarak yayınlanan şarkılara ek olarak hayran yapımı remix ve cover'lara da ev sahipliği yapıyor.

"Müzik" adı altında YouTube üzerinde yayınlanan neredeyse her parçaya ulaşabileceğiniz YouTube Music, sunduğu müzik arşivi konusunda Spotify'a da Apple Music'e de fark atıyor.

2. Müzik klipleri:

youtube music klip

YouTube Music, YouTube'un bir hizmeti olduğu için doğal olarak klip desteğiyle geliyor. YouTube Music'in ücretsiz ve reklamlı üyelik modelinde bu klipler yer almazken, Premium versiyonda tüm reklamlar kalkıyor ve istediğiniz takdirde müzikleri klipleriyle birlikte dinleyebiliyorsunuz.

Spotify tarafında Behind The Lyrics gibi interaktif özellikler bulunsa da YouTube Music, klipleriyle de bir adım öne geçiyor.

3. Şarkı sözünden aradığınızı bulma avantajı:

youtube music

Dinlediğiniz müziklerin kimi zaman adını unutabilirsiniz. Şarkının akılda kalan bir sözünü arattığınızda arama devi Google'ın geliştirdiği YouTube Music, muhtemelen aradığınız şarkıyı sizin için bulacaktır. Spotify tarafında ise böyle bir şey mevcut değil.

Farklı modlar ve çalma listeleri üzerinden arama işlemini gerçekleştiren Spotify, bu anlamda tam bir dev olan Google'a karşı yenik düşüyor. Yine de Google Asistan, Siri veya direkt olarak Shazam kullanarak aradığınız müziği kolayca bulabilir ve bulduğunuz müziği istediğiniz müzik uygulamasına aktarabilirsiniz.

4. Daha verimli veri tasarrufu modu:

youtube music

Kısıtlı bir mobil veriye sahip olan ve müzik için çok fazla internet harcamak istemeyenler için YouTube Music, ses aktarım kalitesini 48 kbps'e kadar düşürebiliyor. Spotify'da ise bu değer 96 kbps, yani YouTube'un iki katı. Tabii ki ses kalitesini etkileyen bu durum, ne olursa olsun sağladığı veri tasarrufuyla YouTube Music'i öne geçiriyor.

5. Üç ay ücretsiz deneme sürümü ve denemenin ardından 3 TL farkla YouTube Premium:

youtube premium fiyatı

Ülkemizde yeni hizmete sunulan YouTube Music ve YouTube Premium, herkes için üç ay boyunca deneme süresi sunuyor. Üç aylık sürecin ardından Spotify ile aynı fiyata, yani 13,99 TL'ye abone olabileceğiniz YouTube Music, her ay Spotify veya benzerlerine ödeme yapan ve bunu en azından üç ay boyunca devam ettirmek istemeyenler için oldukça mantıklı bir seçenek.

Üç aylık sürecin ardından YouTube Music için 13,99 ödemek yerine daha kapsamlı olan YouTube Premium'a ayda 16,99 TL'ye abone olabilirsiniz. Böylece müzik tarafındaki avantajlara ek olarak tüm YouTube'u reklamsız olarak kullanabilir, istediğiniz zaman istediğiniz videoyu indirebilir ve Premium abonelerine özel içeriklere erişim sağlayabilirsiniz.

YouTube Premium ve YouTube Music hakkında bilgilendirici içeriklerimize önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Ülkemizde kullanıma sunulan YouTube Premium hakkında tüm gelişmeler için takipte kalın.

73
27
12
5
2
Emoji İle Tepki Ver
73
27
12
5
2