Facebook, Komik Görsel Oluşturma Uygulaması Whale'i Android ve iOS İçin Yayınladı

15
5
3
2
1
ABD’li sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların kendi komik görsellerini oluşturabilecekleri ‘Whale’ adlı yeni bir uygulama yayınladı. Bugün itibarıyla iOS platformuna sunulan uygulamayı, şimdilik yalnızca Kanada’daki kullanıcılar indirebiliyor.

Geçtiğimiz hafta bünyesindeki tüm servislerle entegre bir şekilde çalışacak olan dijital ödeme servisini tanıtan Facebook, bu kez oldukça eğlenceli bir uygulama ile karşımıza çıktı. Kaliforniya merkezli sosyal medya devi, kullanıcıların kendi meme’lerini yani komik görsellerini oluşturabilmelerine imkan tanıyan ‘Whale’ adındaki yeni uygulamasını yayınladı. 

iOS platformu için geliştirilen uygulamayı şu an için yalnızca Kanada’daki kullanıcılar indirebiliyor. Whale ile telefonunuzdaki fotoğrafları ve stok görselleri kullanarak, üzerlerine metin, efekt ve çıkartma uygulayabiliyorsunuz. Facebook'un Yeni Ürün Deneyleri (NPE) ekibi tarafından geliştirilen uygulama, tamamen ücretsiz. 

Facebook Whale

Birbirinden eğlenceli görseller oluşturmanız için çok çeşitli düzenleme araçlarını kullanmanıza imkan tanıyan Whale, dört bir yanımızın "komikli gönderi" olduğu sosyal medya çağında kullanıcıların içindeki yaratıcılığı alevlendirmeyi amaçlıyor. Facebook’un yeni uygulaması ile gerçek zamanlı bir fotoğraf çekebilir, galerinizden bir görüntü seçebilir veya stok görsellerin olduğu uygulama içi kütüphaneye göz atabilirsiniz. 

Daha sonra kafanızdaki mizahı görselleştirmek için yaratıcı metinler, emojiler, filtreler ve popüler efektler kullanabilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz eğlenceli görselleri, kendi sosyal medya hesaplarınızda da hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz. 

Whale, pek çok kullanıcının hoşuna gidecek özellikte bir uygulama olmasına rağmen, yalnızca Kanada ile sınırlı kalacak bir test uygulaması da olabilir. Ya da test süreci tamamlandıktan sonra daha geniş bir kitleye sunulabilir. Yeni uygulamasını bugün itibarıyla Kanada’daki App Store’da yayınlayan Facebook, kullanıcıların geri dönüşlerine göre hareket etmeyi planlıyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/facebook-whale-app-store-launch-canada-creation-of-memes-2135104
15
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
5
3
2
1