Kripto Para Dünyasını Yerle Bir Eden FTX'in CEO'su, İflastan Sonra İlk Kez Konuştu: Kötü Bir Ay Geçirdim... (Yok Ya!)

10
1
1
0
0
Batan kripto para borsası FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried, New York Times'ın gerçekleştirdiği bir etkinliğe katıldı. Bu etkinlik önemliydi çünkü Bankman-Fried, iflas sonrası ilk kez resmi olarak açıklamalar yapmıştı. Peki ne dedi?

Kripto para camiası, son dönemlerde neredeyse sadece dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan FTX'in iflasını konuşuyor. Öyle ki zaten pek de iç açıcı günler geçirmeyen piyasalar, FTX ile ilgili durumun ortaya çıkması üzerine adeta çökmüştü. Milyonlarca yatırımcıya göre yaşananların tek nedeni ise FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'di. 

İflas eden borsanın CEO'su, New York Times'ın gerçekleştirdiği DealBook Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı. İflastan sonra ilk kez kendisini açıkça gösteren Sam Bankman-Fried, dikkat çeken açıklamalar ve itiraflarda bulundu. "Kötü bir ay geçirdim ve neredeyse hiç param kalmadı." ifadelerini kullanan Bankman-Fried, 100 bin doların üzerinde de borca sahip olduğunu söyledi. FTX CEO'su, bundan birkaç ay önce 15 milyar dolar civarında varlığa sahipti ve ABD'li yatırımcı Warren Buffet'ın "genç versiyonu" olarak görülüyordu.

İşlerin bu boyuta geleceğini tahmin etmemiş!

Sam Bankman-Fried

FTX'in batışına neden olan Alameda isimli şirketle olan dirsek temasları ile ilgili de konuşan konuşan batık CEO, iş birliklerini kabul etti ancak olayların bu seviyeye geleceğini tahmin etmediğini söyledi. "Birçok hata yaptım." diyen Sam Bankman-Fried'in tahmin etmediği tek şey, olayların bu seviyeye gelecek olması değildi. FTX CEO'su, yatırımcıların bu kadar hızlı bir şekilde reaksiyon alıp yüklü miktarda para çekim talebinde bulunacaklarını da hiç düşünmemişti

İyi bir haber var: FTX US borsasındaki paralar, sahiplerine verilebilecek!

Devasa borsanın iflası, yatırımcıları da zora soktu. Öyle ki FTX US üzerinden para yatıran yatırımcılar, paralarını geri alamadılar. Ancak Sam Bankman-Fried'e göre bu durum değişecek. Borsa ile ilgili tüm sorunların çözüldüğünü söyleyen CEO, yatırımcıların paralarını alacaklarını iddia etti. Bu arada; FTX TR'nin bu süreci çok iyi bir şekilde yönettiğini söylemeden geçmeyelim. Borsanın Türkiye ayağı iadeler noktasında elinden gelen hassasiyeti gösterdi ve açıklandığı kadarıyla kimsenin bu borsada parası kalmadı.

"Davalardan korkmuyorum. Kimseyi dolandırmadım!"

FTX

New York Times'ın etkinliğinde hakkında açılabilecek dava ve cezai işlemlerle ilgili de konuşan Bankman-Fried, bu noktada herhangi bir korkusunun olmadığını belirtti. "Kimseyi dolandırmadım." diyen FTX CEO'su, şirketin batışı noktasında herhangi bir cezai yükümlülük hissetmediğini de söyledi. Bu noktada neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz...

Neler yaşanmıştı? diyorsanız:

"Hani merkeziyetsizdi, güvenliydi admin" diyorsanız:

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/articles/cpw49ex03zpo
10
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
0
0