Game of Thrones'ta Arya Night King'e Nasıl Yaklaşabildi?

40
4
1
1
1
Game of Thrones dizisi sona erdi. Serinin yönetmeni, fenomen dizi hakkında açıklamalar yaptı. Söz konusu açıklamalar ile birlikte dizinin final sezonu ile ilgili bazı bilinmeyenler de yanıt bulmuş oldu.

Game of Thrones bitti ama dizinin derdi tasası bitmedi. Son sezonu gerçekten kötü yazılan ve çok tepki çeken dizi hakkında açıklamalar devam ediyor. Sezon boyunca her bölümden sonra yapımcıların yer aldığı ‘bakın şunu demek istedik’ temalı yapım bile eksikleri tamamlamaya yetmediği için açıklamalar devam ediyor. 

Son olarak Arya Stark’ın The Long Night adlı bölümde Night King’i öldürmeden önce düşmanına nasıl yaklaşmayı başardığını, dizinin yönetmeni Miguel Sapochnik açıkladı. 

‘Nasıl gittiğinin önemi yok’

arya-stark-game-of-thrones

Yönetmen Sapotchnik, meşhur sahnede Arya’nın oraya nasıl yaklaştığını göstermemelerini ‘önemi yoktu’ diyerek açıkladı. Yönetmene göre o anda önemli olan, Arya’nın Night King’in üzerine atlaması ve Night King’in de O’nu havada yakalaması olduğunu söylüyor. Sonrasında tam Arya’nın işinin bittiğini düşündüğümüz anda Arya, meşhur hareketi ve ikonik silahıyla Night King’in hakkından gelmişti. 

Yönetmen ayrıca Maisie Williams’ın o sahnedeki ve sonrasındaki performansını da övmeyi ihmal etmedi. Sapochnik ayrıca Arya’nın Weirdwood Ormanı’nda geçen sahnelerini çıkarmalarının sebebini, Night King’in ölüm sahnesinin zamanlamasını bozması olarak gösterdi.

game-of-thrones-arya-ve-night-king

Yönetmen, yaptıkları tekrar çekimlerinde tutarlılık ile tatmin arasında kaldıklarını ve yaptıkları tekrar çekimlerin ardından ritmin daha önemli olduğuna karar verdiklerini de ekledi. İlk başta Arya’nın yolunu bulma sahnelerini kullanmayı düşünen yönetmen, aynı bölümde benzer bir sahne olduğu için tekrara düşmemek adına Weirdwood sahnelerini çıkarttı. 

Game of Thrones son sezonu oldukça karışık tepkiler alsa da 32 Emmy adaylığıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu 32 ödülden ne kadarını Game of Thrones’un alacağı ise Eylül’de belli olacak.

Kaynak : https://www.geek.com/television/game-of-thrones-director-shares-why-we-didnt-see-how-arya-reached-the-night-king-1800024/
40
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
4
1
1
1