Avrupa'da Yayılmaya Devam Eden Getir, İspanya'daki Bir Rakibini Satın Aldı

194
6
5
3
3
Avrupa'da yatırımlarına devam eden Getir, İspanya pazarındaki hızlı market teslimatı uygulaması BLOK'un tamamını satın aldı. BLOK uygulaması Güney Avrupa'da da faaliyet gösteriyordu.

Ülkemizden son yıllarda çıkan en dikkat çekici girişimlerden biri de Getir olmuştu. Türkiye'de yakaladığı başarıdan umutlanan firma, Avrupa'da da büyüme yolunda adımlar atmış ve bazı ülkelerde faaliyetlerine başladığını açıklamıştı. 

Getir'in tek stratejisi yeni pazarlara girmek değil. Ciddi bir yatırım toplamayı başaran Getir, Avrupa'da bir şirket satın alımına imza attı. Başta İspanya olmak üzere Güney Avrupa pazarında faaliyet gösteren BLOK adlı uygulamanın tamamını satın aldı.

Getir Avrupa'yı sevdi

getir

İçinde bulunduğumuz 2021 yılında küresel genişleme yolunda ilerlemeye başlayan Getir, Londra, Amsterdam, Berlin ve Paris'te faaliyet göstermeye başlamıştı. Platform şimdi de önemli şehirlerde hizmet veren BLOK adlı uygulamanın tamamını satın aldı. 

BLOK daha önce İspanya'da Madrid ve Barcelona'da, İtalya'da da Milano'da hızlı market sipariş hizmeti vermekteydi. Firmanın faaliyetleri bundan sonra Getir markası altında devam edecek, bu pazarlarda Getir BLOK'un yerini alacak.

BLOK'un satın alma öncesinde çalışmalar yaptığı ve faaliyete geçmeye hazır hale geldiği İtalya'nın Roma ve Portekiz'in Lizbon şehrindeki operasyonları da bundan sonra Getir ismi altında devam edecek. Böylece firmanın Avrupa'da hizmet verdiği ülke sayısı, Türkiye ile birlikte 8'e yükselmiş olacak. 

Nazım Salur BLOK'a güveniyor

getir

Getir'in kurucusu olan Nazım Salur, yaptığı açıklamada "Sektöre giriş yaptıktan sonra kısa zamanda büyük başarılar elde eden, aynı zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduğuna inandığımız BLOK uygulamasını bünyemize kattık. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'den sonra şimdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz. BLOK'un İspanya ve İtalya'daki yerel tecrübe ve bilgisi önem taşıyor. BLOK'un yereldeki başarısı sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren şirket olacağımıza inancımız tam" dedi. 

Getir, geçtiğimiz haftalarda dördüncü yatırım turunu tamamlamış ve 555 milyon dolarlık yeni yatırım almayı başarmıştı. Böylece Getir'in değerlemesi 7,5 milyar doların üzerine çıkmıştı. 

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/getir-ispanyol-hizli-market-teslimat-uygulamasi-bloku-satin-aldi/2291195
194
6
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
194
6
5
3
3