Google’ın Robot Departmanı, Yapay Zeka Odaklı Olarak Geri Dönüyor

13
6
1
1
0
Google, daha önce insansı hareketler sergileyebilen robotlar üretmek üzere kurduğu robot departmanını yeniden yapılandırıyor. Bu defa şirketin ana odağı yapay zeka olacak.

Google’ın teknoloji firması olarak hizmetleri sadece arama motoru ile sınırlı değil. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren farklı departmanları var. Bu departmanlardan biri de robot departmanı.

Robot departmanının şimdiye kadar odağı hep akıcı, insansı hareketler yapabilen robotlar olmuştu. Daha önceki birkaç başarısız denemenin ardından firma şimdi departmanı baştan aşağı yenilemeye ve odağını değiştirmeye karar verdi.

Yeni yapılanmada departmanın başına Vincent Vanhoucke gelecek. Vanhoucke, Google’ın yapay zeka projesi Google Brain’in önemli isimlerinden birisi idi. Yeni ekibin kaç kişi olacağı ise belirtilmedi.

Google, 2018 yılının Eylül ayında da robotik departmanı için çok sayıda yeni iş ilanı yayınlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Açık pozisyonların önemli kısmı robotik uzmanları içindi.

Robotics at Google adlı departman, robotların eğitilip çeşitli görevleri tamamlayabilmesini sağlaması amaçlanan gelişmiş yazılımlar ve yapay zekalar üretmekle yükümlü olacak. Google, robotları kendi üretmek yerine yazılımlarını robot üreticilerine satacak ya da üçüncü parti üreticilerle işbirliği yapacak.

Google konuyla ilgili bir açıklama yapmadı ve ne tür robotlar üretecekleri, ne tür yazılımlara odaklanacakları da henüz bilinmiyor. The Times’a göre bu çalışma ile Google, işyerlerini otomatik hale getirmeyi amaçlıyor.

Google, yeni programı hakkında bilgi taleplerine de henüz cevap vermedi.

Google’ın robot çalışmaları, 2013 yılında firmanın altı robotik firmasını satın almasıyla başlamıştı. Projeyi yönetme işi ise Andy Rubin’in ellerindeydi. Bu proje başarısız oldu ve satın alınan firmalar ya kapatıldı ya da satıldı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/google-revitalizing-robotics-division-2019-3
13
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
1
1
0