Dolandırıcılıkta Son Nokta: Bir Adam, Facebook ve Google'ı 122 Milyon Dolar Dolandırdı

104
48
15
6
6
Bir adam, 2013 ve 2015 yılları arasında bir plan yaptı. Planın sonucunda yasa dışı bir şekilde Facebook'tan ve Google'dan toplam 122 milyon dolar para aldı.

Litvanya’dan Evaldas Rimasauskas isimli bir adam verdiği siparişlerin gelmediği gerekçesi ile Facebook’tan 99, Google’dan da 23 milyon dolar ödeme aldı.

Plan aslında basitti. Rimasauskas, bazı siparişlere ait kontratlar, imzalı belgeler ve sahte faturalar hazırlayıp gerçekçi görünmelerini sağladı. Hatta sahte e-postalar hazırladı ve bunları şirketlerin destek ekiplerinden gelmiş gibi gösterdi.

Planın devamında, Quanta Computer Inc. isimli bir donanım şirketinden Tayvanlı temsilciymiş gibi davrandı. Yalanını desteklemek için Letonya’da aynı isimde bir şirkete kaydoldu.

Plan o kadar gerçekçiydi ki ne Facebook ne de Google belgelerin geçerli olup olmadığını sorgulamadı. İstenen parayı öylece ödediler. Sonrasında Rimasauskas, aldığı parayı Kıbrıs, Litvanya, Macaristan, Slovakya ve Letonya’daki banka hesaplarına aktardı.

Google sonradan olayın farkına vardı ve Rimasauskas'a evrakta sahtecilik, kara para aklama gibi suçlamalarla dava açtı. 29 Haziran’da gerçekleşen mahkeme sonucunda Rimasauskas, 50 milyon dolar para cezasını ödemeyi kabul etti. Rimasauskas, parayı ödemediği takdirde neredeyse 30 yıl hapis cezasına çarptırılacaktı.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/03/26/man-steals-122-million-from-google-and-facebook-by-just-asking-them-for-money
104
48
15
6
6
Emoji İle Tepki Ver
104
48
15
6
6