Google, İzmir Depreminden Saniyeler Önce Android Kullanıcılarını Uyardı

36
9
2
2
1
Google, erken uyarı sistemiyle İzmir depreminden saniyeler öncesinde Android kullanıcılarına deprem bildirimi gönderdi.

30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,9’luk depremin izlerini ve yaralarını hala tamamen kapatmayan İzmir, 3 Kasım’ı 4 Kasım’a bağlayan gece korkutucu bir depreme uyandı. Sadece birkaç saniyelik sallantıya yol açan 4,9 büyüklüğündeki deprem, şiddetiyle panik yarattı.

Öte yandan son İzmir Depremi, Google tarafından kullanıma sunulan deprem uyarı sisteminin önemini de yeniden hatırlattı. Google, Android kullanıcılarını İzmir depreminden saniyeler öncesinde bilgilendirdi.

Google’ın gönderdiği deprem uyarısı:

*Google, gönderdiği bildirimde depremin büyüklüğünü 4.5 olarak belirtti ancak Kandilli Rasathanesi, depremden sonra yaptığı açıklamada depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. 

Google’ın sarsıntı beklendiğine dair gönderdiği bildiri, depremin açıklanan büyüklüğüne de oldukça yakındı. Bu bildiriden sadece saniyeler sonra deprem, aşağıdaki manzaralara yol açtı:

Deprem sırasında bir mağazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler:

Bir Twitch yayıncısı, depreme canlı yayındayken yakalandı: (Video küfür içermektedir)

2020'deki depremin kötü hatıraları ile İzmirliler, depremin ardından sokaklara döküldü

Deprem, neyse ki büyük bir maddi hasar yol açmadı, yalnızca bir minarenin yıkıldığı tespit edildi:

deprem

Depremin sallantısını saniyeler öncesinden bile bilmek, vücudunuzu konumlandırmanız ve depreme her açıdan hazırlıklı olmanız için büyük önem taşıyor. Android’in hayat kurtaran deprem uyarıları sisteminin nasıl çalıştığını ve özelliği nasıl açabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki içeriğimize göz atabilirsiniz:

Başta İzmirliler olmak üzere yataktan depremin sarsıntısı ile kalkan tüm okurlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

36
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
9
2
2
1